Ονόματα και σενάρια για τη νέα σύνθεση της πλειοψηφίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου!

Πρώτη Δημοσίευση: 27/08/2019 10:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 27/08/2019 10:33
Προχθές πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παν. Νίκα, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης και ήδη ξεκίνησε η σεναριολογία με τα ονόματα που αναμένoνται, να αναλάβουν τις νέες θέσεις και να πλαισιώσουν τον κ. Νίκα στο έργο του.
Οι πρώτες πληροφορίες φέρουν τον Βασίλη Καπέλιο να αναλαμβάνει αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, τον Στάθη Αναστασόπουλο να ορίζεται ως θεματικός αντιπεριφρειάρχης, ενώ, η ονοματολογία δεν σταματά εδώ.
Ο μέχρι πρότινος Γενικός Διευθυντής του δήμου Καλαμάτας Βασίλης Χαντζής, φέρεται να έχει δεχθεί πρόταση να ακολουθήσει τον νέο αντιπεριφερειάρχη σε θέση διοίκησης της Περιφέρειας, ενώ και η Τασούλα Φοίφα, πρόκειται να έχει κάποια θέση διοίκησης στην Καλαμάτα, ίσως επικεφαλής της ΝΕΛΕ, ενώ άγνωστο είναι τι θα γίνει τελικά και με τον Βασίλη Τζαμουράνη, ο οποίος ηγήθηκε συνδυασμού για το δήμο Καλαμάτας.
Από μια πρώτη ανάγνωση των δεδομένων φαίνεται ότι ο κ. Νίκας θέλει στο πλευρό του συμβούλους με εμπειρία, αλλά να τυγχάνουν και της απόλυτης εμπιστοσύνης του.
Βέβαια, το μείζον θέμα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι οι συμμαχίες που θα διαμορφωθούν, παρά τα βοηθητικά… δεκανίκια της Κυβέρνησης με τις αλλαγές που ετοιμάζει στην απλά αναλογική για τη διοίκηση σε δήμους και Περιφέρεια.
Το θέμα που "καίει" περισσότερο είναι το τι θα κάνουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης, αλλά και τα στελέχη της παράταξης "Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο" με επικεφαλής τον Γιώργο Δέδε, ο οποίος ήταν και ο "επίσημος" υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Σε περίπτωση που ακολουθήσει τον κ. Νίκα, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι κάποιοι ή κάποιες σύμβουλοι που ανήκουν οργανωτικά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ανεξαρτοποιηθούν.
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις