Ορκωμοσίες στα Τμήματα Φιλολογίας και Ιστορίας-Αρχαιολογίας

Πρώτη Δημοσίευση: 21/02/2019 08:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/02/2019 08:51
Μια ξεχωριστή μέρα ήταν η χθεσινή για 53 αποφοίτους, καθώς είδαν τον κόπο τους να ανταμείβονται λαμβάνοντας τον τίτλο σπουδών τους. Ειδικότερα, ορκίστηκαν πτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, αλλά και διδακτορικοί των δύο πανεπιστημιακών τμημάτων της Καλαμάτας, με τα χαμόγελα να πλημμυρίζουν το αμφιθέατρο της σχολής.
 
ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ: Γυναικεία υπόθεση 
Πρώτα πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία στο Τμήμα Φιλολογίας, όπου παρούσες ήταν μόνο γυναίκες, μεταξύ αυτών επτά μεταπτυχιακές του προγράμματος «Αρχαία και Νέα Ελληνική Φιλολογία». Στη συνέχεια ορκίστηκαν επτά πτυχιούχοι του Τμήματος.
Σε σύντομο χαιρετισμό του ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Γιώργος Ανδρειωμένος, ανέφερε στους ορκισθέντες ότι η χθεσινή μέρα σημαδεύει ένα τέλος, αλλά και μια νέα αρχή, ενώ εκτός από τους φοιτητές που έλαβαν τον τίτλο σπουδών τους, έδωσε συγχαρητήρια στους οικείους τους που στάθηκαν δίπλα τους όλο αυτό το διάστημα.
Με τη σειρά του ο κοσμήτορας της Σχολής, Αλέξιος Σαββίδης, ενημέρωσε τους πτυχιούχους ότι θα έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις στο μέλλον, ενώ τους κάλεσε κάποια στιγμή να γυρίσουν στο Πανεπιστήμιο και ειδικότερα στη βιβλιοθήκη του, όπως και σε όλες τις βιβλιοθήκες που θα συναντούν, καθώς πρέπει να επικαιροποιούν συνεχώς τις γνώσεις τους, ενώ έδωσε κι αυτός συγχαρητήρια στους αφανείς ήρωες.
Τέλος, η πρόεδρος του Τμήματος, Έλενα Κουτριάνου, κάλεσε τους αποφοίτους να ακολουθήσουν τα βήματα των δασκάλων τους και να σταθούν δίπλα στους μαθητές τους, όπως αυτοί στάθηκαν στους ίδιους, ενώ τους ανέφερε ότι η πόρτα του Τμήματος θα είναι πάντα ανοιχτή.
 
ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ: Δόθηκαν τα πρώτα Μεταπτυχιακά της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας 
Επόμενη ορκωμοσία ήταν εκείνη του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, όπου το «παρών» έδωσε και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.
Ο αντιπρύτανης Γιώργος Ανδρειωμένος παρατήρησε ότι στο αμφιθέατρο βρισκόταν και η γιαγιά μιας πτυχιούχου, την οποία συνεχάρη, όπως συνεχάρη και τους συγγενείς όλων των αποφοίτων για τη στήριξη που τους παρείχαν. Πρόσθεσε, δε, ότι η γνώση δε σταματά και ποτέ δε θα είναι αρκετή για να γεμίσει το ποτήρι των πτυχιούχων, οπότε τους κάλεσε να μη σταματήσουν τη μελέτη τους.
Από την πλευρά του, ο κοσμήτορας της Σχολής, Αλέξιος Σαββίδης, είπε στους αποφοίτους ότι ο στίβος πλέον είναι ανοιχτός για να διεκδικήσουν αυτό που τους αξίζει με βάση τα προσόντα τους, επισημαίνοντας ότι τα πράγματα στην αγορά εργασίας δεν είναι εύκολα.
Τέλος, ο πρόεδρος του Τμήματος, Νικόλαος Ζαχαριάς, παρατήρησε ότι ένα ταξίδι σημαντικό για αυτούς φθάνει στο τέλος του, ενώ δήλωσε σίγουρος ότι οι νέοι απόφοιτοι είναι καλύτεροί τους, καθώς έχουν επικυρωμένες γνώσεις και σπούδασαν με άλλα δεδομένα.
Απών από την ορκωμοσία ήταν ο καθηγητής Θανάσης Χρήστου, που μάλιστα είναι διευθυντής του Μεταπτυχιακού στο οποίο χθες δόθηκαν οι πρώτοι τίτλοι σπουδών, όμως θέλησε να συγχαρεί τους αποφοίτους μέσω επιστολής που αναγνώστηκε στην αίθουσα. Τους κάλεσε, δε, να συνεχίσουν τη μελέτη, ενώ η επιστολή έκλεινε με τη φράση: «καλό κατευόδιο».
Μια στιγμή, τέλος, που κρατάμε από τις χθεσινές ορκωμοσίες ήταν όταν ο πρώην δήμαρχος Οιχαλίας, Φίλιππος Μπάμης, βρισκόταν στο βήμα, έχοντας πριν διαβάσει τον όρκο. Συγκινημένος ευχαρίστησε τους καθηγητές, αλλά και τους συμφοιτητές του, καθώς τον αγκάλιασαν όσο καιρό παρακολούθησε το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό.
 
ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ 
Διδάκτορες
Περδικούλιας Παναγιώτης
Κουκλάκης Γεώργιος
 
Διπλωματούχοι του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία: Νέες θεωρήσεις και προοπτικές»
Αράπογλου Σταύρος
Αρβανίτη Μαρία
Αργυροπούλου Σταματία
Γιαννοπούλου Σταυρούλα
Γράψα Παναγιώτα
Δεδούσης Παναγιώτης
Μπάμης φίλιππος
Σαρέλα Αικατερίνη
Σκιαδά Μαρία
Τσουμπλέκα Ελένη
Φουσιάνη Δήμητρα
 
Πτυχιούχοι
Αμπραζή Άννα Μαρία
Αντωνοπούλου Γεωργία
Βλάχος Γεώργιος
Γαϊτάνη Ελένη
Γεωργοπούλου Ελισάβετ
Γκόρου Ματίνα Μαρίνα
Καβανάλ Γεώργιος
Καλαματιανού Ιωάννα
Καραντάνου - Παύλου Αναστασία-Ευφροσύνη
Καράντζαλη Αμαλία
Κιοράι Ντοράλντα
Κοζομπόλης Παναγιώτης
Κυδωνάκης Ηλίας
Λαζάρη Αικατερίνη
Λιότσου Σμυρνιά
Μακροπούλου Χάιδω
Παναγιωτοπούλου Μόνικα
Παποράκη Ελισάβετ Μαρία
Περογιαννάκης Ιωάννης
Πιχαρίδου δέσποινα
Ράου Αντιγόνη
Σπυροπούλου θεοδώρα
Χριστόπουλος Χρήστος
Χρονοπούλου Βασιλική
 
ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 
Πτυχιούχοι
Ασήμη Δήμητρα
Γκόνη Καλλιόπη
Μανηκιώτη Αθανασία
Μόσχου Κωνσταντίνα
Τσάμη Ελένη
Τσιαμαντάνης Παναγιώτης
                
Διπλωματούχοι ΠΜΣ Αρχαία και Νέα Ελληνική Φιλολογία-κατεύθυνση «Αρχαία Ελληνική Φιλολογία»
Αναγνωστοπούλου Παρασκευή
Γκάνιου Πετρούλα
Ζάρπα Φραγκίσκα
Καλογεροπούλου Ευσταθία
Κυριακοπούλου Ευσταθία
Μπούνα Ευαγγελία
Παναγιωτοπούλου Μαρία
 
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτσηhttps://goo.gl/DV33hP

Δημοσιεύτηκε από ΘΑΡΡΟΣ News στις Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις