Ο «σχεδιασμός» της Ν.Δ. στην αυτοδιοίκηση απέδωσε «καρπούς» και στη Μεσσηνία

Πρώτη Δημοσίευση: 04/06/2019 11:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/06/2019 11:16
Έχουν περάσει 8 μήνες από τον Οκτώβριο του 2018, οπότε οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς βρέθηκαν στην Πύλο με αφορμή τα «Ναυαρίνεια».  
Εκτός του Παναγιώτη Νίκα, του οποίου η υποψηφιότητα είχε «κλειδώσει» από το Σεπτέμβριο, αρκετοί ήταν οι ενδιαφερόμενοι, ειδικά για τις εκλογές του α’ βαθμού αυτοδιοίκησης, που είχαν βρεθεί εκείνο το διήμερο στην Πύλο για να «αποσπάσουν» το κομματικό χρίσμα. Μια μέρα μετά τις εκδηλώσεις και καθώς ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε αναχωρήσει για την Αθήνα, στον ιστορικό «πλάτανο» της Πύλου ο Αντώνης Σαμαράς είχε κάνει σαφές το μήνυμα του προέδρου της Ν.Δ. σε όλους τους ενδιαφερόμενους.  
Όπως είχε γραφτεί, άλλωστε, και στο ρεπορτάζ εκείνων των ημερών, είχε τονίσει προς όλους ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δώσει καμία «στήριξη» στον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στο β’ γύρο, εάν και εφόσον ο ένας εκ των δύο δεν προέρχεται από την «κεντροδεξιά», τότε και μόνον τότε θα έχει τη στήριξη του κόμματος.  
Αυτή τη ρητή «εντολή» εφάρμοσε την προηγούμενη εβδομάδα και η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Νατάσσα Κυριακοπούλου, σε συνεννόηση πάντα με την «Πειραιώς», βγάζοντας ανακοίνωση δηλαδή μόνο για το Δήμο Καλαμάτας και κανέναν άλλον από τους υπόλοιπους Δήμους.  
Τα αποτελέσματα τόσο στη Μεσσηνία όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα δικαίωσαν στον απόλυτο βαθμό τη «στρατηγική» του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αυτοδιοίκηση, όπως αυτή διαμορφώθηκε αρκετούς μήνες πριν. 
Κ. Γαζ.  
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις