Ο Αντώνης Σαμαράς ακυρώνει τις φήμες για κόντρα με Μητσοτάκη

Πρώτη Δημοσίευση: 19/08/2019 08:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/08/2019 08:17
"Έχω άριστες σχέσεις με τον Πρωθυπουργό"


Περίεργα δημοσιεύματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, που αφορούν τις σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον σημερινό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος και από τις προθέσεις Μητσοτάκη για τις προεδρικές εκλογές της ερχόμενης χρονιάς. Σε συνάντηση που είχε με τον Κώστα Καραμανλή μετά τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης τον ενημέρωσε ότι προτίθεται να προτείνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Επίσης το πρωθυπουργικό περιβάλλον διαρρέει ότι, σε περίπτωση που η υποψηφιότητα Βενιζέλου δεν προχωρήσει για κάποιο λόγο, θα προτείνει κάποιο πρόσωπο από την «κεντροαριστερά», όπως τον κ. Νίκο Αλιβιζάτο ή την κυρία Διαμαντοπούλου, ώστε να εξισορροπηθεί το «γυναικείο έλλειμμα» του κυβερνητικού στρατοπέδου.

Το δημοσίευμα στο antinews


Και μετά άρχισαν τα δημοσιεύματα. «…Το επιτελικό κράτος, μάλλον θα έπρεπε να ονομαστεί μητσοτακικό», γράφει μια ανάλυση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα antinews.gr. «Ασχέτως αν θέλουν να το παρουσιάσουν ως μεγάλη μεταρρύθμιση, πρόκειται για τον απόλυτο συγκεντρωτισμό εξουσιών που δεν έχει στόχο την εξυγίανση του κράτους, αλλά τον πλήρη έλεγχο των πάντων και στα πάντα από τον Μητσοτάκη και τους «κολλητούς» τεχνοκράτες… Διότι εάν ήθελαν να συντονίζουν το κυβερνητικό έργο όπως διατείνονται, θα έφτιαχναν μια σφιχτή ομάδα παρακολούθησης των υπουργών όπως έκανε π.χ. ο Σαμαράς και θα λυνόταν το πρόβλημα. Αντίθετα προτίμησαν να στήσουν έναν υδροκέφαλο μηχανισμό που θα επιτρέψει στον Μητσοτάκη να εγκαθιδρύσει το καθεστώς του», συνεχίζει το άρθρο.
Υπό τον τίτλο «Επιτηδευμένοι συριζαίοι», καταγράφει τις κυβερνητικές ανακολουθίες: "Στο Μακεδονικό η κυβέρνηση προέβη σε μεγαλειώδη κυβίστηση. Στην οικονομία αναμένει τις εντολές από τις Βρυξέλλες. Μένει να δούμε αν τελικά θα της επιτρέψουν να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές και τα πλεονάσματα και ποια θα είναι τα ανταλλάγματα που θα ζητήσουν. Νέα μέτρα ή ξεπούλημα του κρατικού πλούτου;" καταλήγει.

Η…απάντηση του "Βηματοδότη"


Χθες, ο "Βηματοδότης", μέσω της ιστοσελίδας της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ" (σ.σ. συμφερόντων Μαρινάκη) κατέθεσε τη δική του άποψη. Με τίτλο "Ο παρ’ ολίγον «αντάρτης» Σαμαράς", γράφει: "Και ξαφνικά ανήμερα της Παναγίας εμφανίστηκαν δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα antinews (που ορισμένοι υποστηρίζουν ότι εκφράζει τις απόψεις Αντώνη Σαμαρά) άκρως επιθετικά προς την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, ωσάν ο πρώην πρωθυπουργός πέρασε στο αντάρτικο επειδή δεν έγινε επίτροπο. Τι ακριβώς συμβαίνει; Τρέχει όντως κάτι με τη Δεξιά με τη συμπλήρωση ενός μήνα από την ανάληψη της εξουσίας;
Έψαξα πρώτα απ’ όλα να βρω τον κ. Σαμαρά. Τον βρήκα μεταξύ Ναυπλίου και Καλαμάτας να κάνει διακοπές. Τον ρώτησα τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό το συγκεκριμένο site και αν όντως βγήκε στο… αντάρτικο κόντρα στον κ. Μητσοτάκη επειδή δεν έγινε επίτροπος.
Μου απάντησε πρώτα απ’ όλα για το θέμα του επιτρόπου λέγοντας ότι ο ίδιος δεν ήθελε να γίνει επίτροπος αφού καταργήθηκε η θέση αντιπροέδρου στην Κομισιόν: «Συνεπώς γιατί να γίνω επίτροπος αφού δεν θα γινόμουν αντιπρόεδρος» είπε.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο site. «Υπάρχει ένα ολόκληρο κύκλωμα που προσπαθεί να μου εμφανίσει πρόβλημα με την κυβέρνηση και με τον πρόεδρο Μητσοτάκη» μου είπε, για να συμπληρώσει: «Το συγκεκριμένο site (το antinews) το χειρίζεται ένα παιδί με το οποίο έχω να μιλήσω εδώ και τρία χρόνια. Παλαιότερα είχα σχέση μαζί του, αλλά τώρα αυτός νομίζω ότι είναι υπό τον ΟΠΑΠ». «Με τον Πρωθυπουργό έχουμε άριστες σχέσεις» συμπλήρωσε.

Τα "Παραπολιτικά"

Τέλος, ως συμπλήρωμα στο παραπάνω θέμα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Παραπολιτικά" (σ.σ. ο εκδότης του έχει στενή σχέση με τον Μαρινάκη) συνέβη το εξής παράδοξο: Ενώ διαφήμιζε τις προηγούμενες ημέρες, όπως φαίνεται στη φωτογραφία,  ότι θα έχει ως κεντρικό θέμα με τίτλο "Δεν είμαι όμηρος κανενός" με φωτογραφία των Σαμαρά- Μητσοτάκη, χθες,  κυκλοφόρησε με ένα εντελώς διαφορετικό κύριο θέμα, με δηλώσεις του σημερινού πρωθυπουργού στην επερχόμενη διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης.


Του Αντώνη ΠετρόγιαννηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις