Ο Γιώργος Δέδες ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Πρώτη Δημοσίευση: 30/01/2019 08:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 30/01/2019 08:40
Σε επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια στις επερχόμενες εκλογές προχώρησε χθες ο γενικός γραμματέας Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Δέδες, ως επικεφαλής της παράταξης «Νέοι Δρόμοι» για την Πελοπόννησο.
Σε ειδική εκδήλωση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του arcadia news, που έγινε στην Τρίπολη, παρουσία ΜΜΕ και δημοσιογράφων, ο Γιώργος Δέδες παρουσίασε τη διακήρυξη και τους στόχους του συνδυασμού του, «έναν ανεξάρτητο και πολυσυλλεκτικό συνδυασμό» – όπως ο ίδιος τον χαρακτήρισε – τον οποίο θα στελεχώσουν δραστήριοι κοινωνικά και πολιτικά άνθρωποι με καταγεγραμμένη διαδρομή στους χώρους της Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών δράσεων, χωρίς κομματικά κριτήρια, ή άλλα στεγανά.
Ο Γιώργος Δέδες σημείωσε ότι το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι ένα επιχειρησιακό σχέδιο διαφανές, κοστολογημένο, με σαφείς προτεραιότητες και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, το οποίο θα απαντά στις προκλήσεις των καιρών και θα οδηγήσει στο μέλλον ευημερίας που αξίζει στην Πελοπόννησο, αφήνοντας πίσω τις μέρες των αδιεξόδων και της μιζέριας.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε πως οι «Νέοι Δρόμοι» είναι «μονόδρομος» για την έξοδο από τα αδιέξοδα που έχει προκαλέσει η απερχόμενη διοίκηση στην Πελοπόννησο.
Με σύνθημα «Ανάπτυξη στην Πράξη, με Εμπειρία, Σχέδιο και Αποφασιστικότητα», οι «Νέοι Δρόμοι» για την Πελοπόννησο, όπως τόνισε ο Γιώργος Δέδες, θα σηματοδοτήσουν μια νέα πορεία στα αυτοδιοικητικά του τόπου.
Παράλληλα, στη διάρκεια της παρουσίασης του συνδυασμού ο κ. Δέδες έκανε έναν απολογισμό των έργων που υλοποιήθηκαν ειδικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά τη διάρκεια των 4 χρόνων που συντόνισε από τη θέση του γενικού γραμματέα Υποδομών, όπως ενδεικτικά η αποπεράτωση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της Ολυμπίας Οδού και του «ΜΟΡΕΑ».
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε στους πρωτεύοντες στόχους της παράταξης, δίνοντας έμφαση στα εξής:
•Περιφερειακή ανάπτυξη μέσα από διαδικασίες Δημοκρατίας και Διαφάνειας
•Στρατηγική συνδυασμένων δράσεων με ιεραρχημένους στόχους και προτεραιότητες, έξω από τη λογική των εφήμερων λύσεων και των μπαλωμάτων,
•Ενθάρρυνση θεσμών συμμετοχικής Δημοκρατίας με τη μορφή τοπικών και περιφερειακών δημοψηφισμάτων,
•Νέο μοντέλο διοίκησης με ψηφιοποίηση υπηρεσιών επικοινωνίας και διεκπεραίωσης με τον πολίτη
•Υιοθέτηση θεσμών και μηχανισμών διαφάνειας και λογοδοσίας των οργάνων της Περιφέρειας
•Διαπεριφερειακές συνεργασίες εντός χώρας. Συνεργασίες με Ευρωπαϊκές Περιφέρειες και Ευρωπαϊκούς Θεσμούς – Άντληση χρηματοδοτήσεων.
Παρουσιάζοντας ο κ. Δέδες τη φιλοσοφία διαμόρφωσης του συνδυασμού και το όραμά του, τόνισε: «Ο σεβασμός στους Πελοποννήσιους σημαίνει ότι στη μάχη που θα δώσουμε ως παράταξη θα έχουν θέση όλοι όσοι έχουν αγάπη για τον τόπο μας, εμπειρία και ανιδιοτελή πρόθεση να συνεισφέρουν στην πρόοδο της Περιφέρειας». Κάλεσε δε στους Νέους Δρόμους, ως «επιβάτες» – όπως είπε χαρακτηριστικά –, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες για τους οποίους η Πελοπόννησος αποτελεί πατρίδα, κατοικία και αγάπη.
Στην παρουσίαση συμμετείχαν ακόμη ο κ. Νίκος Πατσαρίνος, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» και ο κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος, πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, οι οποίοι και στρατεύονται στην παράταξη «Νέοι Δρόμοι» για την Πελοπόννησο.
«Είμαστε κομματικά αδέσμευτοι, χωρίς καμία κομματική εξάρτηση, ανεξάρτητοι, με ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο το οποίο θα αρχίσουμε να ανακοινώνουμε τις επόμενες ημέρες» ανέφερε ο κ. Δέδες, ξεκαθαρίζοντας ότι κανένα κόμμα δεν έχει στηρίξει έως τώρα το συνδυασμό. «Ανοίγουμε το τόξο και στο ψηφοδέλτιό μας θα υπάρξουν άτομα από τον κεντροδεξιό χώρο, μιας και η απλή αναλογική αυτό πρεσβεύει: τη συναίνεση».
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων όμως, ο κ. Δέδες σημείωσε ότι είναι καλοδεχούμενη η στήριξη, αν αυτή υπάρξει, ξεκαθαρίζοντας ότι δε θα πάρει σβάρνα τα πολιτικά κόμματα.
Στην αρχή της συνέντευξης ο κ. Δέδες έδωσε το λόγο στον κ. Πατσαρίνο ο οποίος μίλησε για την υποψηφιότητά του στο πλευρό του κ. Δέδε, τονίζοντας ότι η παράταξη αυτή μέσα από τη στρατηγική στόχευση και την ιεράρχηση των αναγκών θα καλύψει τις ελλείψεις που έχει δημιουργήσει η νυν Περιφερειακή Αρχή.
Ο κ. Πατσαρίνος έκανε λόγο για μεγάλες αστοχίες της διοίκησης του κ. Τατούλη, τονίζοντας ότι ο περιφερειάρχης υπηρετεί ιδιοτελείς σκοπούς και χειρίζεται χωρίς διαφάνεια ζητήματα της Περιφέρειας.
Από την πλευρά του, ο κ. Πουλοκέφαλος μίλησε για την πορεία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δηλώνοντας κι αυτός το δικό του «παρών» στις επόμενες εκλογές.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις