Ο Γ. Λεβεντάκης για το «λουκέτο» στην Πειραιώς Φιλιατρών

Πρώτη Δημοσίευση: 14/09/2019 15:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/09/2019 15:22
Στο επικείμενο «λουκέτο» στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα Φιλιατρά και την προχθεσινή συνάντηση, στο γραφείο του στο Δημαρχείο Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, με τον περιφερειακό διευθυντή της τράπεζας αναφέρεται σε χθεσινή δημοσίευση στο λογαριασμό του συνδυασμού του «Άνοδος Τριφυλίας» στο facebook ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης.
Η δημοσίευση έχει ως εξής: «Ενημερωτική επιστολή. Οι πληροφορίες, σχετικά με το επικείμενο "λουκέτο" στο Υποκατάστημα Φιλιατρών της Τράπεζας Πειραιώς και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πόλη και τους κατοίκους της, ήταν η αφορμή για την προχθεσινή μου συνάντηση με τον περιφερειακό σύμβουλο του άνω τραπεζικού ιδρύματος, κύριο Ανδρέα Σταυρόπουλο. Σε συζήτηση, λοιπόν, που είχα μαζί του, τον ενημέρωσα πως για μια κατ' εξοχήν αγροτική περιοχή, όπως αυτή των Φιλιατρών (που οι συναλλαγές είναι πολλές και σε καθημερινή βάση) και με δεδομένο ότι είναι το μοναδικό τραπεζικό υποκατάστημα που είναι σε λειτουργία αυτή τη στιγμή στην πόλη, κάτι τέτοιο θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα, όσον αφορά στην εξυπηρέτηση των πολιτών και κυρίως των αγροτών. Επίσης, να μην ξεχνάμε και εκείνους τους συνταξιούχους (υπερήλικες, ανήμπορους ή μόνους), οι οποίοι (εκ των πραγμάτων) αδυνατούν να εξυπηρετηθούν μέσω ΑΤΜ ή ηλεκτρονικά. Δίκαια, όπως του ανέφερα, οι κάτοικοι των Φιλιατρών δηλώνουν πως αισθάνονται "πολίτες β' κατηγορίας" και αδυνατούν να κατανοήσουν το σκεπτικό μιας τέτοιας απόφασης, καθώς και το ενδεχόμενο να αναγκαστούν στο άμεσο μέλλον να "ξενιτεύονται", προκειμένου να διεκπεραιώσουν μια οποιαδήποτε απλή τραπεζική συναλλαγή τους. Απαιτούν, επομένως, και όχι επαιτούν, οι φορολογούμενοι πολίτες των Φιλιατρών, το αυτονόητο. Δίκαιη και ίση μεταχείριση με τους κατοίκους των όμορων Δ.Ε. του Δήμου μας, όπως της Κυπαρισσίας και των Γαργαλιάνων.
Θέλω να ελπίζω πως, μετά τη συνάντησή μας αυτή, η Διοίκηση του άνω τραπεζικού ιδρύματος θα δείξει την ευαισθησία που χρειάζεται, παραμερίζοντας τις λογιστικές λογικές και δίνοντας λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει».

Του Ηλία Γιαννόπουλου  Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις