Ο Γ. Πανούσης στο «ΘΑΡΡΡΟΣ» «Υποψήφιος στην Πελοπόννησο υπό όρους»

Πρώτη Δημοσίευση: 07/02/2014 18:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/02/2014 18:21

Πιέσεις από τη ΔΗΜΑΡ για την κάθοδό του, παρά τις επιλογές ΣΥΡΙΖΑ και την άγνωστη ακόμα απόφαση του ΠΑΣΟΚ


Του Αντώνη Πετρόγιαννη


Ένα από τα σενάρια που «παίζουν» μέχρι την τελευταία ώρα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η κατάρτιση ενός ψηφοδελτίου με επικεφαλής τον καθηγητή πανεπιστημίου και βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γιάννη Πανούση.
Παρά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη του Οδυσσέα Βουδούρη, τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς θεωρούν ότι η υποψηφιότητα του κ. Πανούση έχει σοβαρές πιθανότητες να πλαγιοκοπήσει εξ αριστερών την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένες τις συμπάθειες και την εκτίμηση που χαίρει ο καθηγητής Εγκληματολογίας και μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ένθερμος υποστηρικτής της στρατηγικής συμμαχίας της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πανούσης θεωρείται από την Αγίου Κωνσταντίνου «ιδανική υποψηφιότητα» για την περιοχή. Μάλιστα, το προφίλ του ενισχύεται περισσότερο από το γεγονός ότι διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και με παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας.
Το «Θάρρος» επικοινώνησε χθες το μεσημέρι με τον κ. Πανούση, ζητώντας του να σχολιάσει όσα ακούγονται γύρω από το όνομά του. Από την πλευρά του, αποδέχτηκε ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει υπό συγκεκριμένους όρους. Κι αυτοί είναι η κοινή στήριξή του τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Αυτή τη στιγμή όλα είναι ρευστά. Μέσα σε ένα 24ωρο συνεδριάζουν τα όργανα των κομμάτων και ανάλογα με τις αποφάσεις τους θα πορευτώ. Η υποψηφιότητά μου, σε κάθε περίπτωση, δεν έχει κανένα προσωπικό στοιχείο φιλοδοξίας. Είναι μια καθαρά πολιτική στάση και θέση. Σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσουν οι όροι μου, δε θα είμαι υποψήφιος» ανέφερε.
Σε ό,τι αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, όλο και εντείνονται οι πιέσεις από την αριστερή πτέρυγα στην απόσυρση του κ. Βουδούρη, καθώς θεωρεί περισσότερο καταστροφική τη στήριξή του, ακόμη και από την επιλογή του κ. Καρυπίδη στη Μακεδονία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και τα άλλα ηγετικά στελέχη της αριστερής πλατφόρμας δεν πρόκειται να κάνουν πίσω από τη θέση τους ότι πρέπει να αποσυρθεί και ο κ. Βουδούρης, ενώ στην Κουμουνδούρου καταφθάνουν διαρκώς διαμαρτυρίες τοπικών οργανώσεων και στελεχών για την επιλογή του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και νυν ανεξάρτητου.
Σε κάθε περίπτωση, πριν από τη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα, θα προηγηθεί σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με στενούς του συνεργάτες για να εκτιμηθεί η κατάσταση.
Πάντως, ο πρόεδρος του κόμματος εμφανίζεται ανυποχώρητος για την περίπτωση Βουδούρη και συνεργάτες του θεωρούν ότι διακυβεύεται ακόμη και το κύρος του με την υπόθεση αυτή, άρα δεν υπάρχουν περιθώρια αναδίπλωσης. Ιδίως με δεδομένο ότι η επιλογή Βουδούρη συμβολίζει τη στρατηγική για ένα γενικότερο άνοιγμα σε δυνάμεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις