Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας έκοψε την πίτα του, με ευχή όλων να είναι η δικαιοσύνη ανεξάρτητη

Πρώτη Δημοσίευση: 19/01/2019 10:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/01/2019 10:57
Την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πραγματοποίησε χθες ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Κωνσταντινόπουλος, δικαστές που υπηρετούν στην Καλαμάτα, η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, οι αντιπεριφερειάρχες Ελένη Αλειφέρη και Αντωνία Μπούζα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Ξυγκώρος, εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Περικλής Ξηρογιάννης, αφού την έκοψε, μίλησε στους παριστάμενους.
Όπως είπε, το τρέχον έτος είναι πολύ σημαντικό, μια και πολλά σοβαρά εθνικά ζητήματα είναι σε εξέλιξη, ζητώντας από όλους να είναι σε εγρήγορση. Επίσης, υπενθύμισε ότι φέτος θα διεξαχθούν εκλογές, κατά τις οποίες οι πολίτες θα επιλέξουν τους εκπρόσωπους τους, με ευχή του συλλόγου να μην υπάρξει πόλωση και διαίρεση του λαού και, μάλιστα, ο καθένας από τη θέση του να προστατέψει τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Παράλληλα, μίλησε για την αξία των δικηγόρων μέσα στο πολίτευμα, χαρακτηρίζοντάς τους στυλοβάτες. Για το λόγο αυτό επανέλαβε ότι η δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη και, μάλιστα, τόνισε ότι υπάρχει απόφαση από την ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων να απαγορευτεί η συμμετοχή δικαστικών λειτουργών που αφυπηρετούν, λόγω συνταξιοδότησης ή παραίτησης, σε όλες τις πολιτικές και δημόσιες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων και των Ανεξαρτήτων Αρχών.
Επιπρόσθετα, ο κ. Ξηρογιάννης υπενθύμισε καταγγελίες που έχουν γίνει για επιθέσεις κατά δικαστών, όπως και υποδείξεις προς τη δικαιοσύνη.
Κλείνοντας, δε, την ομιλία του είπε ότι η δικαιοσύνη πρέπει να αφήνεται να κάνει απερίσπαστη το έργο της, ενώ κάλεσε τους δικηγόρους να τηρούν τους κανόνες δεοντολογίας.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί, με πρώτον εκείνον του δήμαρχου Καλαμάτας. Όπως είπε, η πατρίδα δοκιμάζεται και θα πρέπει όλοι να κάνουμε υπομονή, ενώ ειδική αναφορά έκανε στη δικαιοσύνη, παρατηρώντας πως πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητη.
Στη συνέχεια η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα μίλησε για τον πυλώνα της δημοκρατίας που αποτελεί η δικαιοσύνη, αναφέροντας πως η σωστή λειτουργία της κάνει τους πολίτες να αισθάνονται ασφάλεια.
Μιλώντας και ως συνάδελφος, καθώς είναι δικηγόρος, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη σημείωσε ότι οι δικηγόροι είναι σημαντικοί παράγοντες της δικαιοσύνης.
Τελευταία στο βήμα ανέβηκε η, επίσης, δικηγόρος και βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώτα Κοζομπόλη, αναφέροντας πως η χρονιά φαίνεται να είναι καλύτερη και έτσι ευχήθηκε οι οιωνοί να επιβεβαιωθούν.
Να σημειωθεί πως τυχερή ήταν η κα Φιλάνθη Νηφάκου, στο κομμάτι της οποίας βρέθηκε το φλουρί.

Του Παναγιώτη ΜπαμπαρούτσηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις