Ο δρόμος του σχολείου για τους μαθητές της Δυτικής Μάνης είναι… κακοτράχαλος

Πρώτη Δημοσίευση: 25/09/2018 20:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 25/09/2018 20:27
Με προβλήματα ξεκίνησε η σχολική χρονιά για μαθητές και γονείς στο Δήμο Δυτικής Μάνης. Αιτία οι δυσκολίες που υπάρχουν ως προς τη μεταφορά των πρώτων στα χωριά της περιοχής, αλλά και προς την Καλαμάτα.
Ειδικότερα, χθες γίναμε αποδέκτες παραπόνων από γονείς για τη συνεργασία με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ και τον τρόπο παροχής των υπηρεσιών μετακίνησης των μαθητών. Όπως μας είπαν, υπάρχουν μεγάλα χρονικά περιθώρια αναμονής, ιδιαίτερα για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, μέχρι να φτάσει το λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, με αποτέλεσμα να παραμένουν στο σχολείο υπό την επιτήρηση μιας σχολικής τροχονόμου και μόνο.
Όταν αναφερόμαστε σε δεκάδες μικρά παιδιά, ασφαλώς και ένας υπάλληλος δεν μπορεί να προλάβει κάποιο περιστατικό ή να μηδενίσει τα περιθώρια ενός άτυχου γεγονότος.
Για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί έχει ενημερωθεί και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά, σύμφωνα πάντα με τους γονείς, ακόμα δεν έχει υπάρξει συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Αντίθετα, δεν υπάρχει θέμα με την άλλη εταιρεία που έχει αναλάβει κάποια περιορισμένα δρομολόγια.   
Σε κάθε περίπτωση, ένας μαθητής ή μαθήτρια Λυκείου δεν μπορεί από το πρωί να φτάνει στο σπίτι του αργά το απόγευμα και από την άλλη να υπάρχουν απαιτήσεις για την επίδοσή του στο σχολείο.
Οι γονείς μάς έθεσαν και μια σειρά άλλων προβλημάτων, αλλά θεωρούμε πως θα πρέπει όλες οι πλευρές που εμπλέκονται με το θέμα να βρουν μια λύση που θα βοηθά τους μαθητές. Ειδάλλως, τα χωριά της Δυτικής Μάνης θα ερημώσουν και γονείς μαζί με μαθητές θα ψάξουν για λύσεις οι οποίες δε θα τους δημιουργούν επιπλέον προβλήματα από αυτά που αντιμετωπίζουν ήδη.
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις