Ο δυνατός αέρας σκόρπισε τις προσδοκίες για ρεκόρ στα Παπαφλέσσεια

Πρώτη Δημοσίευση: 10/06/2018 08:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/06/2018 09:03
Ο δυνατός αέρας που φυσούσε χθες το απόγευμα στο Στάδιο της Παραλίας ήταν ο αστάθμητος παράγοντας που δεν επέτρεψε να επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες για μεγάλες κούρσες και ρεκόρ στα φετινά Παπαφλέσσεια, καθώς μάλιστα αρκετά από τα μεγάλα «ονόματα», όπως οι Μπελιμπασάκη, Σπανουδάκη, Παπαϊωάννου και ο Τριβυζάς στα 200 μ. προτίμησαν να μην τρέξουν! Μπορεί να έλειψαν όρια και ρεκόρ, όμως και αυτή τη φορά καταγράφηκαν κάποιες αξιόλογες επιδόσεις, όπως το 51’’95 της Κύπριας Αρτυματά στα 400 μ. γυναικών, στα 400 εμπόδια γυναικών το 59’’51 της Θεοδώρου είναι η καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα, οι βολές του Ρουμάνου ακοντιστή Νόβατς που ήταν όλες πάνω από τα 75 μέτρα και πιο επιτυχημένη η 4η που μετρήθηκε 77,98 μ. Επίσης, πολύ καλή επίδοση 10’’25 σημείωσε στα 100 μ. ο Τούρκος Εμρέ Ζαφέρ Μπαρνς, με ευνοϊκό άνεμο που μετρήθηκε όμως 2,3 μ/δ δεν αναγνωρίστηκε. Πολύ καλή ήταν η κούρσα των 400 μ. εμπόδια των ανδρών με τον Κυριακίδη να καταγράφει ατομικό ρεκόρ 51’’35 και τον νεαρό Δρίτσα να χάνει για δέκατα του δευτερολέπτου το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων (ατομικό ρεκόρ και γι’ αυτόν το 52’’08).
Αξιοσημείωτη ήταν ακόμη η ευκαιρία που είχαν νεαροί αθλητές και αθλήτριες του Μεσσηνιακού να συναγωνιστούν Έλληνες και ξένους πρωταθλητές, καθώς και οι αγώνες παίδων και κορασίδων, ενώ το θερμό χειροκρότημα του κοινού κέρδισαν οι αθλητές με τυφλότητα (Χαραλαμπίδης, Αγγέλης, Παπαδέα, Τσιλίκας) του ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ.
Τα φώτα της δημοσιότητας θα λέγαμε ότι κέρδισαν φέτος οι πολιτικοί, καθώς στο Στάδιο βρέθηκαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο Μεσσήνιος αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, επιβεβαιώνοντας τις δεσμεύσεις για σημαντικά αθλητικά έργα. Οι δυό τους και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος επίσης έδωσε το «παρών» στο Στάδιο (μέρος των αγώνων παρακολούθησαν ακόμη, μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας και ο Βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας) βράβευσαν εις …τριπλούν τον Λούη Τσάτουμα, τον Μεσσήνιο άλτη του μήκους ο οποίος με το 8,66 μ. που είχε πετύχει στα Παπαφλέσσεια διατηρεί την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη.
Βραβεύθηκε ακόμη ο διοργανωτής Μεσσηνιακός από τον κ. Βασιλειάδη.
 
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ:
Θα κάνουμε την Καλαμάτα πύλη αθλητικού τουρισμού της χώρας
Μιλώντας στο «Θάρρος», στο περιθώριο των αγώνων ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε τα παρακάτω:
«Τα Παπαφλέσσεια ήταν σημαντικά και πρέπει να αποκτήσουν την ίδια αίγλη με το παρελθόν. Γι’ αυτό είμαστε εδώ και με μια σειρά μεγάλων παρεμβάσεων στις αθλητικές υποδομές της πόλης οι οποίες πάσχουν. Ακόμα και αυτή την περίοδο, με τα λίγα χρήματα που έχουμε μπορούμε να κάνουμε πολύ μεγάλα πράγματα. Η Καλαμάτα είναι ένα σημείο αναφοράς για τον κλασικό αθλητισμό και σκοπός μας είναι να ξαναγίνει. Για το λόγο αυτό εντάσσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα, στον προγραμματισμό για τα έργα τις παρεμβάσεις τόσο στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, όσο και στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, ώστε να μπορέσουν να ξαναγίνουν κοιτίδα του κλασικού αθλητισμού, αλλά και για να επενδύσουμε πάνω στην Καλαμάτα ως πύλη αθλητικού τουρισμού της χώρας. Το κλίμα της Καλαμάτας, η γεωγραφική της θέση μας υποχρεώνουν να επενδύσουμε αθλητικά στο μέρος αυτό. Εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές και με μια σοβαρή συνεννόηση με τους φορείς της περιοχής, μπορούμε να
καταστήσουμε την πόλη κέντρο αθλητικού τουρισμού. Μην ξεχνάτε ότι με την Υπουργό Τουρισμού είχαμε στείλει εδώ τις Ομοσπονδίες της Ρωσικής Δημοκρατίας για να έρθουν να δουν το χώρο για να προπονούνται εδώ συστηματικά και μαζικά, αλλά οι εγκαταστάσεις αυτή τη στιγμή δεν μας το επιτρέπουν.
Φτιάχνοντας το Δημοτικό Στάδιο έχουμε κάνει το πρώτο βήμα έτσι ώστε να αρχισουμε να υλοποιούμε το μεγάλο μας όραμα. Όλος ο νομός Μεσσηνίας έχει μεγάλες προοπτικές και πάνω σε αυτές θέλουμε να χτίσουμε και να επενδύσουμε».
 
ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ:
Στο περιθώριο των αγώνων ο Μεσσήνιος αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ανέφερε στα τοπικά ΜΜΕ τα εξής:
«Πριν λίγο καιρό είχαμε πάει στις εγκαταστάσεις του Μεσσηνιακού και μας είχαν παρουσιάσει οι άνθρωποι του συλλόγου το σχέδιο που έχουν για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων πολύ σημαντικών για τον σύλλογο του Μεσσηνιακού και την πόλη της Καλαμάτας ευρύτερα. Εφόσον επιλυθεί τις επόμενες εβδομάδες το νομικό ζήτημα των εγκαταστάσεων θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σταδιακά στην υλοποίηση αυτών που έχουμε πει και για το κλειστό και για την αλλαγή του χλοοτάπητα και για τους χώρους των αποδυτηρίων.
Πέρα από αυτό προχωράμε σε συνεργασία και με το Δήμο Καλαμάτας ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα για σχολικές και αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλο το Δήμο και βεβαίως είμαστε εδώ να συζητήσουμε με όλους τους φορείς της περιοχής και με τον Δήμο και με τους συλλόγους και με την Περιφέρεια για άλλες προτάσεις οι οποίες μπορεί να υπάρχουν για χρηματοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων.
Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα, διεξάγονται πάλι τα Παπαφλέσσεια, αυτή η πολύ σημαντική διοργάνωση για εμάς τους Καλαματιανούς με πολύ μεγάλη εμβέλεια. Αξίζουν λοιπόν συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Μεσσηνιακού. Συμπίπτει φέτος και με τα 130 χρόνια του πιο ιστορικού συλλόγου. Συγχαρητήρια λοιπόν για αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια και είμαστε εδώ για να στηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Γνωρίζουν όλοι ότι οι χρηματοδοτικές δυνατότητες που έχουμε δεν είναι άπειρες, αλλά αυτά που μπορούμε να κάνουμε, χωρίς να λέμε μεγάλα λόγια, θα τα κάνουμε.
Και η συνεργασία με τους ανθρώπους του Μεσσηνιακού είναι απαραίτητη και ήδη την έχουμε αναπτύξει σε πολύ σημαντικό βαθμό, για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τα έργα.
Το να βγούμε από την κρίση δεν φτάνει να βγούμε από τις μνημονιακές μας υποχρεώσεις. Πρέπει να ξαναστήσουμε το κοινωνικό κράτος, την παιδεία, την υγεία, αλλά πρέπει να δούμε και τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Αυτά δεν μπορεί να είναι πολυτέλεια για μια σύγχρονη κοινωνία, όπως θέλουμε να είναι η ελληνική για να αφήσουμε πίσω μας όλα αυτά που περάσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Και με αυτή την έννοια η επένδυση σε σοβαρές αθλητικές εγκαταστάσεις που απευθύνονται στη νεολαία της περιοχής είναι επένδυση στο μέλλον. Προσπαθούμε κι εδώ και σε όλη την Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα και με τα περιφερειακά συνέδρια που διοργανώνουμε βλέπουμε τις ανάγκες σε όλη τη χώρα. Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία και με τον φίλο μου τον Γιώργο Βασιλειάδη. Είμαστε ευτυχείς που είναι στο Υφυπουργείο Αθλητισμού ένας άνθρωπος δραστήριος, ο οποίος καταλαβαίνει τα προβλήματα και νομίζω η συνεργασία που έχουμε και η από κοινού προσπάθεια να βρούμε λύσεις αποδίδει καρπούς».

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ

Της Χριστίνας Ελευθεράκη
Φωτογραφίες: Στασινός ΜουτσούλαςΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις