Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας "ευλόγησε" την κυβέρνηση

Πρώτη Δημοσίευση: 19/07/2019 19:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/07/2019 19:23
"Η παρούσα κυβέρνηση και όταν ήταν στο χώρο της αντιπολίτευσης ποτέ δε διαφοροποιήθηκε από τις επίσημες θέσεις της Ιεραρχίας” σημείωσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, μιλώντας χθες, για μια ακόμη φορά, στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και η Μαρία Αναστασοπούλου.
Για την εκκρεμή συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας, η οποία είχε επιχειρηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, είπε ότι "οι πρώτες δηλώσεις πρωθυπουργού και υπουργού Παιδείας για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας αποτελούν μία πολιτική συνέπεια" και πρόσθεσε: "Η τελευταία Ιεραρχία απέρριψε ολόκληρη τη συμφωνία και επιπλέον η μετά ταύτα δήλωση του κ. υπουργού, ότι δεν προσέρχεται με όρους στο διάλογο που του πρότεινε η Ιεραρχία, σημαίνει ότι και από τη μεριά της προηγουμένης Κυβερνήσεως, η συμφωνία αυτή έχει πλέον τελειώσει".
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας επισήμανε ότι "η παρούσα κυβέρνηση και όταν ήταν στο χώρο της αντιπολίτευσης ποτέ δε διαφοροποιήθηκε από τις επίσημες θέσεις της Ιεραρχίας. Θεωρώ ότι υπάρχει ένα πολύ καλό θετικό κλίμα με βασικές συνταγματικές και θεσμικές αρχές που μπορούμε να συζητήσουμε".Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις