Ο Παναγιώτης Αλούπης πήρε θέση στη λίστα των υποψηφίων δημάρχων Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 10/02/2019 08:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/02/2019 08:38
Χθες το μεσημέρι στο Ξενοδοχείο «ΡΕΞ» στην Καλαμάτα
 
 
"Η Καλαμάτα μας απαιτεί Όραμα για την πορεία της στην επομένη εικοσαετία, Καθαρή άποψη αυτοδιοίκησης, Διαφάνεια στη διαχείριση, Σύγχρονο σχεδιασμό και προγραμματισμό με χρονικό ορίζοντα συγκεκριμένο (δεκαετία) μέσα στη σημερινή πραγματικότητα. Εκεί σύντομα θα συναντηθούμε με ανθρώπους που έχουν ίδιες αρχές, γεννούν, συνθέτουν ιδέες και πιστεύουν σε μία Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση"…Τα παραπάνω είχε αναφέρει σε…ανύποπτο πολιτικά χρόνο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Παναγιώτης Αλούπης.
Χθες το μεσημέρι, έκανε το λόγο του πράξη και ανακοίνωσε τις βασικές αρχές και θέσεις του συνδυασμού του καθώς και την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Καλαμάτας.
Στον προγραμματικό του λόγο ο κ. Αλούπης σημείωσε, μεταξύ άλλων: "Μία μικρή αναφορά για την μέχρι σήμερα πορεία μου στην αυτοδιοίκηση. Αυτή είχε σαφή αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, σύγχρονες αντιλήψεις μέσα στην σημερινή πραγματικότητα, εκτός κομματικών περιχαρακώσεων για την βελτίωση των όρων διαβίωσης των δημοτών μας και την ανάπτυξη της Καλαμάτας μας και της ευρύτερης περιοχής. Σε σημαντικά θέματα του Δήμου Καλαμάτας είχα διαμορφώσει και τεκμηριώσει ξεκάθαρες απόψεις με ευρεία αποδοχή στην κοινωνία της Καλαμάτας:  
  • Διαχείριση απορριμμάτων και την εξ αυτής ανυπολόγιστη  περιβαλλοντολογική καταστροφή που έχει προκληθεί και συνεχίζει να προκαλείται σε  ευαίσθητες περιοχές, όπως Μαραθόλακα Ταϋγέτου, Βιολογικός Ασπροχώματος καθώς και την τεράστια οικονομική επιβάρυνση του Δήμου για μία ανύπαρκτη διαχείριση   που πληρώνει ο δημότης Καλαμάτας.
  • Κακοδιαχείριση, εκτός προδιαγραφών κατασκευές, πλασματικές μελέτες κ.λπ. Δημοτικών(Δημόσιων) έργων.
  • Πολεοδομικό σχεδιασμό Γ.Π.Σ. Καλαμάτας, Πράξη Εφαρμογής Ασπροχώματος καθώς και εκκρεμείς Πολεοδομικές Μελέτες Βέργας, Μ. Μαντίνειας κ.λπ..
  • Οδικός Άξονας Καλαμάτα - Ριζόμυλος
Η Καλαμάτα μας απαιτεί Όραμα για την πορεία της και σταθερές αξίες λειτουργίας διαχείρισης. Όραμα μας ο Σχεδιασμός σύγχρονης Ευρωπαϊκής πόλης που θα διέπεται από διαχρονικές αξίες λειτουργίας διαχείρισης  όπως: Καθαρή άποψη Αυτοδιοίκησης, Διαφάνεια, ορθολογική διαχείριση, Σύγχρονο Σχεδιασμό και Προγραμματισμό και Κοινωνική ευαισθησία.
Ο σχεδιασμός μας στόχο έχει να κάνει την Καλαμάτα μας, ελκυστική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, άμεσα ανταποδοτικός με σαφή  Οικονομικά Αποτελέσματα και διευκρινίζω:
Αξιόπιστο πραγματικό και εφαρμόσιμο σχεδιασμό στο σύνολο των Πολεοδομικών Μελετών με σαφείς στόχους και ευκρινώς προσδιορισμένα μοντέλα ανάπτυξης, οικονομικών δεδομένων.
Σαφής σχεδιασμός στα σημαντικά αναπτυξιακά έργα ή εργαλεία της περιοχής: Λιμάνι - μαρίνα, Κρατικός Αερολιμένας Καλαμάτας Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος, Παραλιακό μέτωπο Μεσσηνιακού κάμπου, Δυτική παραλία, Υδάτινος παράγοντας Νέδοντας σε αγαστή συνεργασία με τον ορεινό όγκο του Ταΰγετου, Αναβάθμιση  περιοχών  που μπορούν να αναπτυχτούν, Διαδημοτικός σχεδιασμός, Έξοδος Καλαμάτας προς Μάνη, Ορθολογικός Σχεδιασμός του Καλαμάτα Ριζόμυλος, Ανάπτυξη της περιφέρειας, Σταθερές αξίες λειτουργίας διαχείρισης του Δήμου, Συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, με Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμους, με φορείς, κατοίκους και συναποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου.
Σύγχρονος, αξιόπιστος, διαφανής,  επιστημονικά τεκμηριωμένος  μελετητικός και ελεγκτικός μηχανισμός. Σύγχρονη αντίληψη, προγραμματισμός με στόχο μία Καλαμάτα φιλική, θελκτική με προηγμένα ψηφιακά εργαλεία. Καλαμάτα της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.    
Πραγματική διαχείριση απορριμμάτων, οργάνωση ορθολογικής λειτουργίας και περιορισμό σπατάλης στις λειτουργίες του Δήμου. Στόχος η μείωση των δημοτικών τελών που είναι τα ακριβότερα στην Πελοπόννησο. Εκσυγχρονισμός, αξιοποίηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων. Σύγχρονοι μέθοδοι αξιοποίησης, ευκαιριών για νέους ανθρώπους, ΑΜΕΑ,  (συνεργασία με Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα, κέντρα έρευνας, επιχειρηματικούς ομίλους, χορηγίες κ.λπ.)".
Α.Π.
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις