Ο Παναγιώτης Νίκας συγχαίρει Μπουντρούκα και ρίχνει «λάδι στη φωτιά»…

Πρώτη Δημοσίευση: 03/10/2019 18:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 03/10/2019 18:57
«Λάδι στη φωτιά» των αντιδράσεων από στελέχη του «Κινήματος Αλλαγής» στη Μεσσηνία ρίχνει η ανακοίνωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, για τη συνεργασία της παράταξής του με αυτή της «Πελοποννησιακής Συμμαχίας» του Γιάννη Μπουντρούκα. Στο δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει ο κ. Νίκας: «Ειλικρινά, χαίρομαι για τη δημόσια τοποθέτηση του συνδυασμού “Πελοποννησιακή Συμμαχία” και του επικεφαλής του κ. Γιάννη Μπουντρούκα για τη συνεργασία μαζί μας.
Και χαίρομαι, γιατί η Περιφέρειά μας έχει ανάγκη από συσπείρωση, συναίνεση, συναντίληψη και κοινόν αγώνα για την αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζει σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα δε στα θέματα επιχειρηματικότητας, ανταγωνιστικότητας και καινοτομίας.
Είναι προφανές πως από τη δική μας πλευρά αντιμετωπίζουμε με σεβασμό την αυτονομία, τις ιδεολογικές αναφορές και την ανεξάρτητη πορεία του εν λόγω συνδυασμού, όπως και το δικαίωμα στη διαφοροποίησή του, εκτός και εντός Περιφερειακού Συμβουλίου, όταν ή όποτε κρίνει αυτό ως αναγκαίο.
Η δημόσια τοποθέτηση του κ. Μπουντρούκα, η εμπειρία του στα θέματα επιχειρηματικότητας και το γνωστό ήθος του βοηθούν την Περιφέρεια, την ανάπτυξη και την προοπτική της. Ελπίζουμε αυτή τη στάση και αυτό το παράδειγμα να βρει μιμητές, για το καλό όλων μας».
Υπενθυμίζουμε ότι στην ανακοίνωση της «Πελοποννησιακής Συμμαχίας» αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Έπειτα από διαβούλευση μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο παρατάξεων προέκυψε συμφωνία και σύγκλιση σε όλους τους βασικούς στόχους και προτεραιότητες αναφορικά με τα θέματα ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης που αναφέρονται παραπάνω.
Στο πλαίσιο αυτής της σύγκλισης απόψεων ο κ. Νίκας πρότεινε στον κ. Μπουντρούκα να ασχοληθεί ενεργά με τα παραπάνω ζητήματα λόγω της πολύχρονης εμπειρίας του και γνώσεών του.
Η Πελοποννησιακή Συμμαχία και ο κ. Μπουντρούκας θα μπορούσε να αποδεχθεί την πρόταση του κ Νίκα να ορισθεί ως εντεταλμένος σύμβουλος με αρμοδιότητες την επιχειρηματικότητα, την έρευνα και την καινοτομία, τη σύνδεση με το ΠΑΠΕΛ, την αποτελεσματική αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και των πάσης φύσεως προωθητικών ενεργειών όπως αναφέρονται παραπάνω με την προϋπόθεση ότι οι βασικοί στόχοι που αναφέρονται θα γίνουν σεβαστοί και από τις δύο παρατάξεις, ενώ σε περίπτωση που υπάρξουν αποκλίσεις από την κοινή πορεία που αποφασίστηκε, ο κ. Μπουντρούκας θα αποχωρήσει από τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου».
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις