Ο Στέλιος Κούλογλου παρουσίασε χθες το βιβλίο του στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 29/03/2019 08:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 29/03/2019 08:51
Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων απάντηση στην άνοδο της ακροδεξιάς 
Δύο σημαντικές πολιτικές εκδηλώσεις για την ιδιαίτερη σημασία που έχουν οι επερχόμενες ευρωεκλογές, όχι μόνο για το μέλλον της Ευρώπης και την κατεύθυνση που θα έχουν οι πολιτικές για τα κράτη- μέλη, αλλά και για την Ελλάδα, διοργανώνει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρώτη αφορούσε στην παρουσίαση του βιβλίου του ευρωβουλευτή του κόμματος Στέλιου Κούλογλου "Γιατί, μπαμπά, είναι κακή η ακροδεξιά;", η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο "Φαραί", ενώ η δεύτερη θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Απριλίου,  στις 7.30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος στο Διοικητήριο, με ομιλητές τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση και τον τ. γενικό γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Κωστή Παπαϊωάννου.
Στη χθεσινή εκδήλωση ο κ. Κούλογλου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη συνεργασίας των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων, η οποία είναι και η μοναδική απάντηση στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.
Επίσης, μίλησε για την κρισιμότητα των ευρωεκλογών, τονίζοντας την ανάγκη οι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή των νέων.
Σύμφωνα με τον κ. Κούλογλου, η άνοδος της ακροδεξιάς έχει ως βασική αιτία τις πολιτικές λιτότητας και κοινωνικής αδικίας που τα τελευταία χρόνια έχουν εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο και την Ευρώπη, με αποτέλεσμα την οργή των πολιτών να εκμεταλλεύεται η ακροδεξιά.
Υποστήριξε ακόμα ότι η διεύρυνση της ευρωπαϊκής οικογένειας έχει παίξει αρνητικό ρόλο, με την έννοια, όπως είπε, ότι πρώην σοσιαλιστικές χώρες έχουν γείρει πάρα πολύ προς τα δεξιά.
Παράλληλα, σχολίασε ότι οι ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικές και για την Ελλάδα, καθώς το ευρωπαϊκό περιβάλλον επηρεάζει και το ελληνικό, ιδίως σε μια φάση που η χώρα βρίσκεται σε μια πολιτική φάση ανάρρωσης, αν και ακόμα δεν υπάρχει πλήρης σταθεροποίηση, με αποτέλεσμα ακροδεξιοί τριγμοί στη μεγάλη εικόνα της Ευρώπης να επηρεάζουν και τη χώρα μας.
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις