Ο Στ. Θεοδωράκης το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 03/04/2019 20:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 03/04/2019 20:18
«Ζεσταίνεται η μηχανή και από την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα) ξεκινάμε. Μέχρι τις ευρωεκλογές θα πάω σε όλες τις πρωτεύουσες της χώρας και ενδιαμέσως σε δεκάδες άλλες πόλεις και χωριά», αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο Facebook. «Μαζί μου θα είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Ποταμιού. Ο καθένας στην περιοχή που ξέρει πιο καλά. Ο καθένας για τα θέματα που γνωρίζει πιο καλά.
Θα συζητήσουμε με τους πολίτες όλα αυτά που οι ίδιοι θεωρούν σημαντικά και όχι μόνο αυτά που εμείς σκεφτόμαστε. Θα δώσουμε δημόσιες συνεντεύξεις Τύπου για όλους τους τοπικούς δημοσιογράφους χωρίς αποκλεισμούς και υποδείξεις – όπως αυτές που συνηθίζουν οι φοβισμένοι αρχηγοί των κομμάτων εξουσίας.
Όταν, λοιπόν, δείτε ξαφνικά στα στενά της γειτονιάς σας ή στην πλατεία, το βαν του “Ποταμιού”, μη διστάσετε. Ελάτε να γνωρίσετε ένα κόμμα που καμία σχέση δεν έχει με όλα τα άλλα.
Και όπως το “Ποτάμι” έχει δύο όχθες, έτσι και το βαν μας έχει και αυτό δύο πλευρές. Η μία για τους νέους, η άλλη για το περιβάλλον».
Από τους πρώτους σταθμούς της περιοδείας του θα είναι και η Καλαμάτα, όπου αναμένεται το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, ενώ θα παρευρεθεί και στις εκδηλώσεις του 5ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς, το οποίο θα διεξαχθεί στο συνεδριακό κέντρο tου ξενοδοχείου Elite.
Μιλώντας χθες στο ρ/σ NEWS 24/7, σχολίασε:  «Οι ευρωεκλογές δεν είναι δημοσκόπηση όπως λένε στη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτοντας ότι την επόμενη πενταετία θα παρθούν στις Βρυξέλλες πολύ σημαντικές αποφάσεις και η Ελλάδα θα πρέπει να εκπροσωπηθεί με ανθρώπους λογικούς που γνωρίζουν τα θέματα. «Το Ευρωκοινοβούλιο δεν έχει ανάγκη από ατάκες και πάσες» είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας το άγχος των άλλων κομμάτων να «κλείσουν» γνωστά ονόματα για τα ψηφοδέλτια τους.
Ερωτώμενος από την Αγγελική Σπανού και τον Βασίλη Σκουρή για τους τρεις λόγους που κάποιος πρέπει να ψηφίσει Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε: «Πρώτον: Να δώσουμε λόγο στα παιδιά που έφυγαν. Εκπλήξαμε το πολιτικό κατεστημένο της χώρας, βάζοντας στο ευρωψηφοδέλτιό μας 15 ανθρώπους που ζουν σε 15 διαφορετικές πρωτεύουσες της Ε.Ε. Η χώρα αδειάζει. Σημαντικοί άνθρωποι έχουν φύγει στο εξωτερικό. Νέοι, επιστήμονες. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν φωνή και πρέπει να είναι σε διασύνδεση με τη πατρίδα.
Δεύτερον: Το “Ποτάμι” είναι το Κίνημα που τολμάει αυτά που δεν τολμάνε οι άλλοι. Και είναι κάτι που το έχει αποδείξει υπερασπιζόμενο κόντρα στο κομματικό συμφέρον το πατριωτικά σωστό και στηρίζοντας τα ατομικά δικαιώματα, όταν άλλοι πολιτικοί κρύβονταν στους διαδρόμους και τα σπίτια τους.
Ο τρίτος λόγος για να ψηφίσει κανείς “Ποτάμι” είναι γιατί δε μοιάζει με τα άλλα κόμματα. Δε φτιάξαμε έναν αυστηρό κομματικό μηχανισμό που εκτρέφει κομματικά στελέχη για να νιώθει ασφάλεια ο αρχηγός. Παραμείναμε ένα λαϊκό κίνημα που προσπαθεί και φέρνει κάθε φορά σε κάθε μάχη συμμάχους στον ίδιο αγώνα. Δεν είμαστε ένα κόμμα με σφιχταγκαλιασμένους κομματικούς που κάνουν γιούρια σήμερα στην εξουσία, αύριο στο Ευρωκοινοβούλιο».
Αναφερόμενος στον εκλογικό στόχο του Κινήματος στις ευρωεκλογές, έθεσε το 5% και την εκλογή δύο ευρωβουλευτών. Επίσης, ανακοίνωσε την έναρξη περιοδειών στην Πελοπόννησο και αμέσως μετά στη Θεσσαλία, με στόχο να επισκεφθεί όλη τη χώρα μέχρι τις ευρωεκλογές.
Ερωτώμενος για το έκτακτο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ και τις εικόνες που μεταδόθηκαν, είπε ότι ήταν στενάχωρο που προέβαλαν αποσπάσματα λόγων του Ανδρέα Παπανδρέου, τα οποία και ο ίδιος αργότερα, αλλά και ο Κώστας Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου, αναθεώρησαν: «Η ατάκα "δε θα επιτρέψουμε ποτέ τη χρήση παραγώγων του ονόματος Μακεδονία" χειροκροτήθηκε μανιωδώς από όλους. Είναι αυτή η εθνική θέση; Αναρωτιέμαι οι άνθρωποι που ήταν εκεί, μεταρρυθμιστές υποτίθεται, εκσυγχρονιστές, σημιτικοί, πώς μπορούσαν και χειροκροτούν; Όταν πανηγυρίζεις και αγκαλιάζεσαι υπό τους ήχους συνθημάτων που έχεις πολεμήσει, νομίζω ότι πρέπει να έχεις ένα μεγάλο πρόβλημα μέσα σου».
Ερωτώμενος για τις δημοσκοπήσεις είπε ότι δεν είναι ευαγγέλιο: «Στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές αυτή τη στιγμή απαντά ένα 20% του κόσμου. Όλοι οι άλλοι αδιαφορούν. Αυτή την αδιαφορία θα προσπαθήσω να αντιμετωπίσω με την περιοδεία σε όλη την Ελλάδα».
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις