Ο σύγχρονος πολιτισμός περνά από την Κορώνη…

Πρώτη Δημοσίευση: 06/06/2013 20:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/06/2013 20:54
Πρεμιέρα με το μουσικό σύνολο Perm Ensemble
 
Το Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης ανοίγει τις πύλες του στις 12 Ιουνίου, με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει κλασική μουσική, οπερατικά έργα, μελωδικές προτάσεις από το σύγχρονο ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.
Στο ίδιο πλαίσιο οργανώνονται βραδιές χορού, αλλά και εικαστικές προτάσεις προς τους φιλότεχνους, όχι μόνο της Κορώνης, αλλά και της ευρύτερης Μεσσηνίας.
Για μία ακόμη χρονιά το Φεστιβάλ αναδεικνύει το διεθνή χαρακτήρα του, προσκαλώντας καλλιτέχνες εγνωσμένου κύρους από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Στο ίδιο πλαίσιο δίνεται η ευκαιρία σε νέους ντόπιους δημιουργούς να αναδείξουν το ταλέντο τους, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις.
Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ θα κάνει το μουσικό σύνολο Perm Ensemble, την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 9.15 το βράδυ, ερμηνεύοντας έργα σημαντικών Ρώσων συνθετών. Θα ακουστούν, επίσης, αποσπάσματα από μουσικά θέματα της σλαβικής λαϊκής και θρησκευτικής παράδοσης (ήχοι από άσματα διαφορετικών εθνοτήτων που ολοκληρώνονται με χορούς από Ουκρανία, Ρουμανία, Αρμενία κ.ά.).Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις