Ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Τζαμουράνης παραιτήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 30/03/2019 21:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 31/03/2019 09:39
Ζήτημα που αποτελούσε "ηθικό αγκάθι" για την υποψηφιότητα του Βασίλη Τζαμουράνη ήταν ότι, ενώ είχε δηλώσει τις προθέσεις του να ηγηθεί συνδυασμού ως υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, παρέμενε τόσο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου όσο και γενικός αναπληρωτής διευθυντής.
Αυτό είχε σχολιαστεί αρνητικά και ποικιλοτρόπως από την πλειοψηφία των ανθυποψηφίων του. Σύμφωνα, όμως, με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Τζαμουράνης έχει υποβάλει από προχθές την παραίτησή του από τις θέσεις που κατείχε και, επομένως, το… ηθικό πρόβλημα παύει να υπάρχει.
Βέβαια, εδώ θα πρέπει να αναρωτηθεί κάποιος αν υπάρχει το ίδιο θέμα και με άλλους υποψηφίους που παραμένουν αντιδήμαρχοι. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το πρόβλημα με τον κ. Τζαμουράνη τελείωσε.
 
Απάντηση στον Ν. Πατσαρίνο
Από την άλλη πλευρά, αναφορικά με δημοσίευμα που αφορά και στο πρόσωπό του, ο κ. Τζαμουράνης προέβη στην εξής ανακοίνωση: «Αποφεύγοντας να σχολιάσω τους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό μου από τον κ. Νίκο Πατσαρίνο στο πρόσφατο κείμενό του, επιλέγω να απαντήσω επί της ουσίας.
Στις 10 Ιουλίου 2018 ο δήμαρχος Καλαμάτας μού απηύθυνε έγγραφο με το ερώτημα ποιο είναι το έργο που έχει επιτελέσει ο εργαζόμενος κ. Νίκος Πατσαρίνος στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών για το έτος 2017. Παραθέτω αυτούσιο το κείμενο της απάντησής μου, ως διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, ώστε κάθε καλοπροαίρετος αναγνώστης να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα:
“Κύριε Δήμαρχε
Σε απάντηση του παραπάνω εγγράφου, σας γνωρίζω τα εξής:
1. Με την υπ’ αριθμ. 82/2017 (25-04-2017) απόφασή σας ο εργαζόμενος κ. Νικόλαος Πατσαρίνος, πολιτικός μηχανικός, τοποθετήθηκε ως προϊστάμενος του Τμήματος Αστυνόμευσης και Φύλαξης της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας με παράλληλα καθήκοντα στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.
2. Με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 32744/26-7-2017 έγγραφό του ο ανωτέρω υπάλληλος μας γνωστοποίησε ότι λόγω των αυτοδιοικητικών του καθηκόντων και υποχρεώσεων δικαιούται 221 ημέρες άδεια απουσίας συμπεριλαμβανομένης και της κανονικής άδειας.
Κατόπιν τούτου οι απομένουσες ημέρες εργασίας κατ’ έτος, εξαιρουμένων των αργιών και των Σαββατοκύριακων, περιορίζονται δραματικά.
Επίσης, το γεγονός ότι οι παραπάνω ημέρες εργασίας είναι διάσπαρτες εντός του έτους καθιστούν την αξιοποίησή τους ακόμη δυσχερέστερη, ιδιαίτερα στα αντικείμενα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών που αφορούν σε σύνταξη μελετών, διενέργεια διαγωνισμών, παραλαβών κ.λπ., επίβλεψη έργων με αναδόχους και εκτέλεση έργων συντήρησης που απαιτούν καθημερινή και συνεχή παρουσία των υπαλλήλων.
Τούτων δεδομένων, έργο από το συγκεκριμένο υπάλληλο δεν μπορούσε να παραχθεί, ως ήταν αναμενόμενο, καθότι δε γινόταν να ανατεθούν συγκεκριμένα καθήκοντα (μελέτες, έργα κ.λπ.), πλην των προφορικών συνεργασιών και κυρίως τηλεφωνικών, για διάφορα θέματα παροχής πληροφοριών που σχετίζονταν με αντικείμενα που στο παρελθόν είχε χειρισθεί”.
Διευκρινίζεται ότι στο επίμαχο χρονικό διάστημα ο κ. Νίκος Πατσαρίνος ήταν προϊστάμενος του Τμήματος Αστυνόμευσης και Φύλαξης, τμήματος που υπάγεται στην Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας, έχοντας και παράλληλα καθήκοντα στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.
Ωστόσο, από το πρόσφατο κείμενο του κ. Νίκου Πατσαρίνου γεννώνται ορισμένα ερωτήματα, από τα οποία το πλέον βασικό είναι:
Γιατί επέλεξε ο συνάδελφος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να αναφερθεί στο πρόσωπό μου, με χαρακτηρισμούς μάλιστα στους οποίους δε μας είχε συνηθίσει μέχρι σήμερα;
Έναν μόνο σκοπό μπορώ να υποθέσω ότι έχει. Να πλήξει την υποψηφιότητά μου ως δημάρχου Καλαμάτας".Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις