Πέθανε ο Διονύσης Μπουλούκος

Πρώτη Δημοσίευση: 02/10/2018 11:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 02/10/2018 11:42
Έφυγε χθες από την ζωή, μετά από σύντομη ασθένεια, ο έγκριτος Δικηγόρος, πρώην βουλευτής Διονύσης Μπουλούκος. Γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Ήταν το τέταρτο από τα ορφανά που άφησε ο πατέρας του ήρωας Αντισυνταγματάρχης του Έπους του ‘40 Γεώργιος Μπουλούκος.
Απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών. Ως φοιτητής της Νομικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, υπήρξε από τα βασικά ιδρυτικά στελέχη του φοιτητικού κινήματος, ευρισκόμενος στην πρωτοπορία των Εθνικών και Κοινωνικών Αγώνων της εποχής του.
Ιδεολόγος και Διανοητής, με οξύτατη σκέψη και κρίση, μαχητικός και ασυμβίβαστος υπήρξε από τους Πρωταγωνιστές Δικηγόρους Υπεράσπισης στην πολύκροτη δίκη του Έκτακτου Στρατοδικείου για τον ΑΣΠΙΔΑ.
Κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών, αταλάντευτα πιστός στην έννοια της Δημοκρατίας, φυλακίστηκε, εξορίστηκε και βασανίστηκε απάνθρωπα στα κολαστήρια του ΕΑΤ/ΕΣΑ και του Κ.Ε.Σ.Α.
Άσκησε ενεργή και πετυχημένη Δικηγορία. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού συλλόγου Αθηνών. Εξελέγη επανειλημμένως Βουλευτής της Α Περιφέρειας Αθηνών και διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Άσκησε μέχρι τέλους το λειτούργημα του Δικηγόρου.
Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, στις 4 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α Κοιμητηρίου ΑθηνώνΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις