Πέτρος Τατούλης: Δημιουργούμε εθνικό και ευρωπαϊκό μοντέλο διαχείρισης στερεών αποβλήτων

Πρώτη Δημοσίευση: 24/05/2013 09:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 24/05/2013 10:05
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με το συγκεκριμένο σχέδιο δράσης της για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, αλλά και τις συνέργειες που έχει αναπτύξει, έχει μετατραπεί από αρνητικό σε θετικό παράδειγμα της χώρας, δημιουργώντας παράλληλα ένα νέο μοντέλο αντιμετώπισης του προβλήματος, όχι μόνο σε επίπεδο χώρας, αλλά και σε ευρωπαϊκό».

Αυτά δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, κατά την ενημέρωση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής την περασμένη Τρίτη.

Ο περιφερειάρχης παρουσίασε στην επιτροπή τον πρωτοπόρο και καινοτόμο τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκτιμώντας ότι εντός του Αυγούστου θα έχει προκύψει ο προσωρινός ανάδοχος, εκ των πέντε μεγαλύτερων ελληνικών κοινοπραξιών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, αλλά και το πρόγραμμα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, μέσω του ΕΠΠΕΡΑΑ, και επιθετικής πολιτικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανακύκλωση.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής συμμετείχαν, εκτός της προέδρου Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου και των μελών, η γενική γραμματέας του ΥΠΕΚΑ Μαρία Ευαγγελίδου, ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ Νικόλαος Μαντζιούφας, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Νικολάκου και ο καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κωνσταντίνος Αραβώσης.

Οι βουλευτές που ήταν παρόντες εξήραν τη μεγάλη προσπάθεια του περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την επίλυση ενός τόσο σημαντικού προβλήματος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και, μάλιστα, σε μια περιφέρεια με μεγαλύτερα προβλήματα από τις άλλες περιφέρειες. Στις διευκρινίσεις που ζήτησαν οι βουλευτές ο κ. Τατούλης ενημέρωσε για την εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, τονίζοντας παράλληλα την αυστηρή τήρηση της σχετικής ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Οι κ.κ. Τατούλης και Μαντζιούφας, τέλος, έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ.

«Τα προβλήματα της χώρας δεν μπορούν να περιμένουν Μεσσίες για να τα λύσουν, αντίθετα θα πρέπει να συσπειρωθούν όλες οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, όπως ακριβώς γίνεται ήδη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» δήλωσε ο περιφερειάρχης στο κλείσιμο της τοποθέτησής του.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις