Πήγε για «μαλλί και βγήκε κουρεμένη» νεαρή Ρομά που κατήγγειλε ομοφύλους της για ληστεία

Πρώτη Δημοσίευση: 09/05/2019 19:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/05/2019 19:37
Μπούμερανγκ γύρισαν όσα είχε καταγγείλει αρχικά για ληστεία μια νεαρή Ρομά για ομοφύλους της, συγγενείς του άντρα της, καθώς από χθες κινδυνεύει να κατηγορηθεί για ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση.
Έπειτα από μήνυσή της τον Ιούνιο του 2016, τρία αδέλφια Ρομά κι ένας ανιψιός τους βρέθηκαν κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία. Χθες, όμως, παρουσιάσθηκε στο δικαστήριο, λέγοντας ότι έχει κάνει λάθος!
 
Ληστεία
Όταν το δικαστήριο κάλεσε τη νεαρή να περιγράψει τα τρία περιστατικά ληστείας που είχε καταγγείλει σε βάρος των τεσσάρων κατηγορουμένων, είπε πως είχε κάνει λάθος. Η πρόεδρος της υπενθύμισε πως είχε καταγγείλει ότι οι κατηγορούμενοι τον Ιούνιο του 2016 πήγαν στο σπίτι της, ενώ ο ένας την άρπαξε από τα μαλλιά και οι άλλοι της επιτέθηκαν, την πέταξαν στο έδαφος και της πήραν την τσάντα με 145 ευρώ. Είχε δε καταγγείλει άλλα δύο περιστατικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του ίδιου έτους.
Κατά τη νεαρή, το περιστατικό έχει συμβεί, αλλά δεν ήταν αυτοί οι δράστες, ενώ μπερδεύτηκε γιατί ήξερε μόνο τα… παρατσούκλια τους και όχι τα κανονικά τους ονόματα. Δήλωσε, δε, άγνοια στην επισήμανση της προέδρου ότι οι συγκεκριμένοι είχαν μηνύσει το σύζυγό της και για λόγους εκδίκησης αυτή μετά προχώρησε σε καταγγελία για ληστεία σε βάρος της.
 
Στον Εισαγγελέα
Μάλιστα, στην υπόθεση κατέθεσε και δικηγόρος ότι τον Αύγουστο του 2018 η νεαρή Ρομά έκανε ένορκη βεβαίωση στο Ειρηνοδικείο ότι οι συγκεκριμένοι δεν έχουν καμία σχέση με τη ληστεία σε βάρος της.
Οι τέσσερις στις απολογίες τους αρνήθηκαν ότι έχουν σχέση, ενώ ο ένας παραδέχθηκε ότι είχε προβλήματα με τον άντρα της νεαρής, αλλά δεν υπήρξε ληστεία.
Το δικαστήριο τους έκρινε και τους τέσσερις αθώους λόγω αμφιβολιών, όμως η εισαγγελέας διέταξε να διαβιβασθούν τα πρακτικά και η υπόθεση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, προκειμένου να ερευνηθούν σε βάρος της νεαρής οι κατηγορίες της ψευδούς καταμήνυσης και της ψευδορκίας.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις