"Πίσω από τους χειμώνες"…κρύβεται η αγάπη, το νέο βιβλίο της Ράνιας Λυμπεροπούλου

Πρώτη Δημοσίευση: 09/10/2019 09:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/10/2019 09:23
Το καινούργιο βιβλίο της Καλαματιανής συγγραφέως Ράνιας Λυμπεροπούλου, που τιτλοφορείται “Πίσω απ’ τους... χειμώνες”, παρουσίασαν οι εκδόσεις “24 γράμματα”, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, προχθές, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Για το βιβλίο και τη συγγραφέα μίλησαν ο δικηγόρος/συγγραφέας Γεώργιος Φερετζάκης, και ο Θανάσης Παντές. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν η δημοσιογράφος Λίνα Παπαβασιλείου, που συντόνισε και την εκδήλωση, και η ποιήτρια Παναγιώτα Αντωνακοπούλου. Την εκδήλωση έκλεισαν με μουσική και τραγούδια απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.
Η ανθολογία περιλαμβάνει οκτώ διηγήματα μέσα από τα οποία παρακολουθούμε διαφορετικούς ανθρώπους σε ποικίλες εκφάνσεις της καθημερινότητάς τους.
Οι κεντρικοί ήρωες είναι άνθρωποι του μόχθου που προσπαθούν να προσαρμοστούν στις δυσκολίες της πραγματικότητάς τους, κάποιοι που αποτυγχάνουν να υπερβούν τα όρια που θέτει η κοινωνία ή οι καταδικαστικές οικογενειακές προσδοκίες, έρωτες που χαρίζουν πίστη κι αισιοδοξία για καλύτερους κόσμους, αντιστάσεις ενάντια στις ορέξεις του πλούτου.
Η δυσωδία της κατοχής και του Εμφυλίου τονίζονται μέσα από κάποιες διηγήσεις απλών ανθρώπων. Κοινό χαρακτηριστικό των ηρώων είναι ο πόνος, η περιθωριοποίηση, η θλίψη... Έρχονται, όμως, νότες αισιοδοξίας να ομορφύνουν τους "χειμώνες" της ζωής τους και να δώσουν μηνύματα αγάπης και ανθρωπιάς! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου). Από το "Θ" ευχόμεθα να είναι καλοτάξιδο…
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις