Παίρνει σειρά η ανάπλαση στην Αγία Βαρβάρα

Πρώτη Δημοσίευση: 19/06/2013 20:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/06/2013 20:26
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Ένα από τα έργα που θέτει σε άμεση προτεραιότητα για το επόμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή είναι αυτό της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας, μεταξύ των οδών Ευριπίδου και Κανάρη. Σύμφωνα με τη μελέτη, ο προϋπολογισμός του έργου είναι 70.000 ευρώ περίπου.
Στη θέση που βρίσκεται ο ναός μειώνει το εύρος των δρόμων, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει και την κυκλοφορία των οχημάτων. Από την άλλη, η πρόσβαση στο εσωτερικό του είναι προβληματική και επικίνδυνη και καθίσταται επιτακτική και αναγκαία η εξεύρεση ζωτικού χώρου για την εύρυθμη λειτουργία του, κυρίως μετά την πρόσφατη απόφαση για χρήση του ως ενοριακού ναού.
Η μελέτη διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, λαμβάνοντας υπόψη την προτεινόμενη σχετική κυκλοφοριακή μελέτη που αποκόπτει την κυκλοφορία οχημάτων στη δημοτική οδό Ευριπίδου, ανατολικά του ναού δημιουργεί προαύλιο χώρο (η πολεοδομική μελέτη προβλέπει πεζόδρομο στη συγκεκριμένη θέση, αλλά επιλέχθηκε η διαμόρφωση αδιέξοδης οδού για τη διατήρηση θέσεων στάθμευσης).
Επίσης, διαμορφώνεται ένα επίπεδο που διευρύνεται νότια και βόρεια του ναού. Ανατολικά καθώς δεν προβλέπεται διακοπή της κυκλοφορίας η υπερύψωση του προαύλιου χώρου εξασφαλίζει μείωση της ταχύτητας των οχημάτων που κινούνται στην οδό Κανάρη, κάτι που μαζί με την κατάλληλη σήμανση κάνει ασφαλέστερη την προσέγγιση των πεζών στο ναό. Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας διαμορφώνεται στο τέλος του αδιεξόδου κυκλικός κόμβος καθορισμού κυκλοφορίας.
Τέλος, σε επιλεγμένες θέσεις τοποθετούνται παγκάκια που σε συνδυασμό με τη φύτευση πλατανιών εξασφαλίζουν σημεία στάσης και ξεκούρασης για τους χρήστες του χώρου (περίοικοι, αλλά και εκκλησίασμα).
Οι εργασίες που θα εκτελεστούν για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου αφορούν: Καθαιρέσεις και κοπή ασφαλτικών δαπέδων. Καθαιρέσεις δαπέδων και κρασπεδόρειθρων από σκυρόδεμα. Εκσκαφή και απομάκρυνση χωμάτων από σημεία δαπεδόστρωσης. Διαμόρφωση ζωνών και κρασπέδων από σκυρόδεμα. Διαμόρφωση υπόβασης και δαπεδόστρωσης με κυβόλιθους κεραμιδί χρώματος σε μοτίβο «ψαροκόκαλο». Κατασκευή δικτύου άρδευσης, φύτευση πλατανιών, κατασκευή φρεατίων και σύνδεσή τους με το υφιστάμενο δίκτυο για απορροή των ομβρίων. Επιπλέον, θα τοποθετηθούν παγκάκια χωρίς πλάτη.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις