Παιδικά Χωριά SOS: Η κυβέρνηση αντί να βοηθά επιβάλλει φορολόγηση

Πρώτη Δημοσίευση: 01/09/2017 09:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 01/09/2017 09:21
Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες για να υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας με το ΤΕΙ Πελοποννήσου το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Χωριών SOS, Δημήτρης Βάττης.
Στα περιθώριο της παρουσίας του στην πόλη, του ζητήσαμε να σχολιάσει το ζήτημα που προκύπτει με τον ΕΝΦΙΑ και τη φορολογία στο συγκεκριμένο σωματείο, όπως και σε άλλους εθελοντικούς οργανισμούς.
Ο κ. Βάττης υποστήριξε ότι δυστυχώς ο ΕΝΦΙΑ είναι ένα μεγάλο βάρος για τα Παιδικά Χωριά και δεν αφορά μόνο στα ακίνητα που χρησιμοποιεί, αλλά και τα κληροδοτήματά του. Κληροδοτήματα που ούτε μπορούν να εκμεταλλευτούν ούτε και να πουλήσουν.

Έτσι «το βάρος αυτό δεν έχει καταφέρει καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα να το βγάλει από τους κοινωνικούς φορείς», παρότι, όπως είπε, επιτελούν ένα έργο που η κυβέρνηση δεν είναι ικανή να κάνει.
Κατά τη γνώμη του κ. Βάττη, θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό που συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, δηλαδή το κράτος να συμμετέχει στην περίθαλψή αυτών των παιδιών. Ειδικότερα σε άλλες χώρες υπάρχει ένα κονδύλι για το κάθε παιδί και ορίζεται το ποσοστό συμμετοχής του κράτους. Από την άλλη, στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν υπάρχει συμμετοχή, αλλά επιβάλλεται και φορολόγηση.
Π.Μπ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις