"Παιχνίδια εξουσίας" στην Εκκλησία της Ελλάδος

Πρώτη Δημοσίευση: 28/11/2019 19:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 28/11/2019 19:57
Μάλλον... στραβά διάβασαν τα όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος από τα Καλάβρυτα, κατά την τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου, διαδόχου του κ. Αμβρόσιου. Ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχει καν κατά νου την παραίτηση και μάλλον οι φιλόδοξοι “δελφίνοι” θα πρέπει να προσέξουν πολύ και να μην πατήσουν την “πεπονόφλουδα” που έριξε, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να εκθέσει τα διάφορα υποσυστήματα που λειτουργούν στην Εκκλησία και να αποκαλύψει δημοσίως τους μητροπολίτες-δελφίνους.
Ο Μακαριότατος, αν και 81 ετών, χαίρει- για την ηλικία του πάντα- άκρας υγείας, ενώ διαθέτει απόλυτη πνευματική επάρκεια, γεγονός που φαίνεται και από τον τρόπο που διοικεί την Εκκλησία, όπου και είναι απόλυτος κυρίαρχος.
Ο κ. Ιερώνυμος, σύμφωνα με τον Βασίλη Σκουρή και τη στήλη του "Παιχνίδια εξουσίας" στην ενημερωτική ιστοσελίδα news247, μάλιστα, μπορεί να μη μιλούσε για τον εαυτό του όταν έλεγε ότι θέλει να μιμηθεί την κίνηση του πρώην Καλαβρύτων και να παραιτηθεί του επισκοπικού θρόνου την κατάλληλη στιγμή. Έστελνε όμως μήνυμα προς πέντε ιεράρχες που δεν μπορούν να τελέσουν τα καθήκοντά τους να το πράξουν.
Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου, σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, αφορούσε στους Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης Άνθιμο (85 ετών), Παραμυθίας Τίτο (88 ετών), Θήρας Επιφάνειο (85 ετών), Μυτιλήνης Ιάκωβο (77 ετών) και Μηθύμνης Χρυσόστομο (89 ετών). Και οι πέντε, σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή, δεν είναι σε θέση να ασκήσουν τα καθήκοντά τους και τους υποδεικνύεται ως λύση η άμεση παραίτηση.
Παρότι ο κ. Ιερώνυμος δεν έχει επιτρέψει την ύπαρξη οργανωμένης αντιπολίτευσης στην Εκκλησία, οι δελφίνοι-μητροπολίτες αρχίζουν σιγά σιγά να ξεχωρίζουν. Πρώτος- πρώτος ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, ο οποίος δείχνει να είναι η προτίμηση του ιδίου του Αρχιεπισκόπου και του μεγαλύτερου μέρους του περιβάλλοντός του, εν αντιθέσει με έναν άλλο μνηστήρα του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, του Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Ο Πατρών Χρυσόστομος, ο Μεσογαίας Νικόλαος και ο Δημητριάδος Ιγνάτιος είναι επίσης διάδοχοι, όπως και ο νεοεκλεγείς (!) Φθιώτιδος Συμεών, αλλά και ο Λαρίσης Ιερώνυμος.
Σε περίπτωση, πάντως, που η ώρα της διαδοχής αργήσει ή εάν προτιμηθεί η νεότερη γενιά, ο Νέας Ιωνίας, Νέου Ηρακλείου και Φιλαδέλφειας Γαβριήλ, είναι αν όχι το απόλυτο φαβορί, αυτός που ήδη ξεχωρίζει.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις