Παναγιώτης Νίκας: «Θα φανεί πόσα σχήματα θα φτάσουν μέχρι τέλους»

Πρώτη Δημοσίευση: 06/12/2018 08:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 26/12/2018 11:51
Μέχρι σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας και επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας» δεν είχε πάρει θέση για την εκλογική διαδικασία και την επόμενη μέρα στην παράταξή του. Χθες, λοιπόν, απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι ο ίδιος θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τις 31 Αυγούστου και, όπως ξεκαθάρισε, βασική του έννοια είναι να μην αλλάξει τίποτα «στην περπατησιά και πορεία του Δήμου». Μάλιστα, εγγυήθηκε ότι δε θα αλλάξει κάτι μέχρι τότε.
Όσο για την επόμενη μέρα στην παράταξή του, σημείωσε ότι υπήρξε μια δημοκρατική διαδικασία που συμφωνήθηκε και έδωσε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Πρόσθεσε, όμως, ότι τα πράγματα δε λήγουν σε αυτό, αφού ακολουθεί μια δύσκολη πορεία και το συγκεκριμένο αποτέλεσμα θα δοκιμαστεί στην πράξη, ενώ ευχήθηκε η δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία 12 χρόνια στην πόλη να συνεχιστεί, όπως και να υπάρξει ενότητα και συντεταγμένη πορεία της δημοτικής ομάδας της «Πρωτοβουλίας», που κατά τον ίδιο έδειξε τον καλύτερό της εαυτό.
 
Οι φιλόδοξοι δήμαρχοι και η απλή αναλογική
Σχολιάζοντας ο Παναγιώτης Νίκας το γενικότερο προεκλογικό κλίμα στο Δήμο Καλαμάτας, είπε ότι υπάρχουν φιλοδοξίες και με την απλή αναλογική - την οποία χαρακτήρισε διαλυτικό σύστημα, καθώς «θα διαλύσει την αυτοδιοίκηση, αφού θα δίνει τη δυνατότητα παιχνιδιών»- αυτές εκτρέφονται από πολλούς και διαφόρους.
  
Ο απλός κόσμος έχει σοβαρότερα προβλήματα από το ποιος θα εκλεγεί δήμαρχος
Σχετικά με τον κατακερματισμό των δυνάμεων για τον υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας, παρατήρησε ότι, επειδή έχει εικόνα όλης της Πελοποννήσου, δεν υφίσταται πόλη που να μην υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες. Όμως, είπε ότι μέχρι τις εκλογές υπάρχουν 6 μήνες, αν και εκτίμησε ότι αυτές μπορεί να γίνουν και νωρίτερα και, μάλιστα, ίσως επιφέρουν και αλλαγές στο εκλογικό σύστημα.
Ο ίδιος συνέστησε ηρεμία και σχολίασε: «Ας περιμένουμε όλοι να περάσει λίγο ο καιρός να ωριμάσουν τα πράγματα, να κατακάτσει ο κουρνιαχτός και τότε θα φανεί πόσα σχήματα θα φτάσουν μέχρι το τέλος». Συμπλήρωσε, δε, ότι δεν πρέπει να σκεπάζουμε τα βασικά προβλήματα του τόπου με τις φιλοδοξίες του καθενός που μετριέται με τον ίσκιο του ενώ δε θα έπρεπε.
 
Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει Νίκα στην Πελοπόννησο
Σε ερώτηση προς τον κ. Νίκα για τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, υποστήριξε ότι δεν είναι μόνο αυτό το κόμμα, καθώς στην πορεία θα τον στηρίξουν πολλά ακόμα. Όπως είπε, δεν είναι υπάλληλος ή φερέφωνο κανενός, αλλά έχει ταυτότητα απόψεων και ιδεολογικών θέσεων. Επίσης, επανέλαβε ότι στην αυτοδιοίκηση υπάρχει το προνόμιο στα στελέχη πρώτα από όλα να μπαίνει ο λαός, και τα ίδια στελέχη να λένε μπράβο και ευχαριστώ σε έναν «αντίπαλο» από ιδεολογικής άποψης χώρο, όταν φέρεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση άριστα. Χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε κυβερνητικά στελέχη που βοηθούν την Καλαμάτα, ενώ ως παράδειγμα έφερε τον ανθυποψήφιό του Γιώργο Δέδε, που βοήθησε πολύ την Καλαμάτα.

Του Παναγιώτη ΜπαμπαρούτσηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις