Παναγιώτης Νίκας: Μετά τις εκλογές το θέμα της περιφερειακής διαχείρισης των απορριμμάτων

Πρώτη Δημοσίευση: 09/03/2019 10:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/03/2019 10:07
«Θεωρώ ότι η υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελεί κεντρικό ζήτημα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί μετά τις εκλογές και με τη νηφαλιότητα που του αρμόζει, μακριά από εντάσεις, που προφανώς οξύνονται κατά την προεκλογική περίοδο». Αυτή ήταν απάντηση του Δημάρχου Καλαμάτας χθες σε ερώτηση δημοσιογράφου για την νέα εμπλοκή που προέκυψε στην Περιφέρεια για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
 
Προεκλογικού τύπου οι εξαγγελίες για τα αντιπλημμυρικά
 
Ανάλογη, όσον αφορά στον χρόνο, ήταν η απάντηση του δημάρχου για τις μελέτες του Μορέα για τα αντιπλημμυρικά έργα, ανεκδοτολογώντας για… γεφύρια, ποτάμια και παιδιά που «τάζονται» σε προεκλογικές περιόδους. «Είμαστε καχύποπτοι σε ό,τι και για ό,τι εξαγγέλλεται στην προεκλογική περίοδο. Τρία χρόνια μιλάμε για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο από την Παναγίτσα μέχρι τα Αρφαρά, κάλυψη και του αεροδρομίου, Θουρίας, Αρφαρών και Καλαμάτας, έχω ανέβει 3-4 φορές στην Αθήνα, δεν έχουμε συγκεκριμένες εξαγγελίες. Εύχομαι αυτά, τα οποία έχουν ειπωθεί να είναι πραγματικότητα και να θωρακιστεί η Καλαμάτα. Απαιτείται ένα ποσό αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για να συμβεί αυτό», ανέφερε ειδικότερα ο κ. Νίκας.
 
 
Μέχρι σήμερα το μεσημέρι προσωρινή σύνδεση Αρτεμισίας-Μαχαλά
 
Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε χθες, Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, τους χώρους όπου συντελούνται έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις κατολισθήσεις, στην περιοχή της Αλαγονίας. Μέχρι σήμερα το μεσημέρι, αναμένεται να δοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος από το Δημοτικό Διαμέρισμα Αλαγονίας μέχρι τον οικισμό Μαχαλάς (προσωρινή σύνδεση). Με τον τρόπο αυτό, γίνεται αποκατάσταση της κυκλοφορίας από την Αρτεμισία μέχρι το Μαχαλά.
Την επόμενη εβδομάδα και με την ολοκλήρωση των μελετών, θα γίνουν οι εξής αναθέσεις εργολαβιών:
Α) οριστική αποκατάσταση δρόμου από την Αλαγονία μέχρι το Μαχαλά
Β) αποκατάσταση του δημοτικού δρόμου μετά το Μαχαλά και μέχρι τη Νέδουσα
Γ) αποκατάσταση δευτερευόντων δημοτικών δρόμων μέσα στους οικισμούς και αγροτικών οδών
Δ) αποκατάσταση δρόμου από την εθνική οδό προς Καρβέλι - Λαδά - εθνική οδό
Ε) την Τρίτη προγραμματίζεται να υπογραφεί η ανάθεση κατασκευής τοιχίων αντιστήριξης σε όλες τις περιοχές του Δήμου που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Μετά την ολοκλήρωση των ως άνω, θα αρχίσει η μελέτη αποκατάστασης των ζημιών στην περιοχή Ελαιοχωρίου.
 
 
Επίδομα ενοικίου μέχρι τέλος του χρόνου από τον Δήμο για τις τρεις οικογένειες της Αλαγονίας

 
Για τις τρεις οικογένειες, των οποίων οι οικίες έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνες και τώρα διαμένουν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Αλαγονία, τις δε δαπάνες στέγασης και σίτισής τους καταβάλλει ο Δήμος, ο Δήμαρχος αποδέχθηκε την εισήγηση του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας και της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, που προβλέπουν ότι Α) θα παραταθεί η διαμονή τους μαζί με τη χορήγηση φαγητού μέχρι 20 Μαρτίου, εκεί όπου διαμένουν τώρα και β) θα ειδοποιηθούν άμεσα για την αναζήτηση σπιτιών προς ενοικίαση στην περιοχή, για τα οποία ο Δήμος θα καταβάλλει το ενοίκιο, μέχρι 120 ευρώ μηνιαίως, έως 31-12-2019.
 
 
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις