Πανελλαδικό πολιτικό «Φόρουμ» ιδρύει ο Πέτρος Τατούλης για την προάσπιση της Δημοκρατίας

Πρώτη Δημοσίευση: 06/06/2019 20:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/06/2019 20:51
«Γκρέμισε» οριστικά κάθε γέφυρα με τη Ν.Δ. εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη, Σαμαρά και Νίκα
 
-Στο «κάδρο» και οι μειοψηφίες στην Περιφέρεια, τις οποίες κατηγόρησε για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι
 
 
«Επεισοδιακή», αλλά και με αρκετές ειδήσεις, ήταν η πρώτη συνέντευξη του απερχόμενου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, χθες το μεσημέρι στην Τρίπολη.
Μιλώντας για πρώτη φορά μετά το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής, ο Πέτρος Τατούλης κατέστησε σαφές ότι η «Νέα Πελοπόννησος» θα παραμείνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ασκώντας το θεσμικό της ρόλο ως αντιπολίτευση, με σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία αλλά και στο 47% των πολιτών της Πελοποννήσου που την ψήφισαν και- όπως είπε- αντιστάθηκαν στα «εκβιαστικά» διλήμματα και στο κλίμα που δημιουργήθηκε. Ο κ. Τατούλης έκανε ακόμα λόγο για προσωπικές βεντέτες, συμπαιγνίες και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, οι οποίες ανέδειξαν ως νέα Περιφερειακή Αρχή την παράταξη του κ. Νίκα. «Ο κ. Δέδες, κ. Μπουντρούκας και η κυρία Λυμπεροπούλου, σαν φιλαράκια με τον κ. Νίκα, διαμόρφωσαν αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο με 17 περιφερειακούς συμβούλους, έτσι ώστε να μη σταματήσει η «τροχιά» ανάπτυξης της Περιφέρειας, παλεύοντας για τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν, όπως η περιφερειακή τράπεζα, η ΣΔΙΤ, τα ενεργειακά οικόπεδα κ.ά. «Είμαστε εδώ για να προστατέψουμε τα συμφέροντα των Πελοποννησίων, αλλά και ολόκληρης της χώρας» είπε συγκεκριμένα.
Στο σημείο αυτό έκανε γνωστή την πρόθεσή του η «Νέα Πελοπόννησος» να μετατραπεί σε πολιτικό φόρουμ, για το καλό της χώρας, με ξεκάθαρο σκοπό την προάσπιση του δημοκρατικού πολιτεύματος από κάθε λογής εκβιασμό. «Η παράταξή μας, σε συνεργασία με άλλους φορείς, θα αποτελέσει τον πυλώνα συγκρότησης αυτού του πολιτικού φόρουμ σε μια εποχή που ο κίνδυνος για τη δημοκρατία είναι εμφανής», τόνισε. Ξεκαθάρισε δε, ότι δεν πρόκειται για πολιτικό κόμμα που θα κατέλθει στις εκλογές, αλλά για έναν πολιτικό φορέα διαμόρφωσης ιδεών πάνω στο πλαίσιο των αρχών που διέπουν τη «Νέα Πελοπόννησο».
Ο κ. Τατούλης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου εξαπέλυσε «δριμεία» επίθεση τόσο προς τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και προς τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ειδικά στον Αντώνη Σαμαρά αναφέρθηκε ουκ ολίγες φορές, κατηγορώντας τον για ανυπαρξία του στην Πελοπόννησο ως πρωθυπουργός, ενώ είπε ότι επιθυμεί να γίνει «Πελοποννησιάρχης» και να ελέγχει την Περιφέρεια, κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι δυνατόν.
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγόρησε για πρωτοφανή ξεπεσμό, καθώς έκανε «κονσομασιόν» στην Περιφέρεια τον «εκλεκτό» του κ. Νίκα, ενώ πρόσθεσε ότι ουδέποτε επισκέφθηκε την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον περιφερειάρχη θεσμικά, ως όφειλε.
Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι ασκώντας κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποίησε ακόμα και «αποφθέγματα» του αειμνήστου πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Από τα «βέλη» του Πέτρου Τατούλη δεν ξέφυγαν ούτε ο Ευρωπαίος Επίτροπος και Αρκάς, Δημήτρης Αβραπόπουλος, που τοποθετήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα υπέρ του Παναγιώτη Νίκα, ούτε ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, αλλά και η «ακροδεξιά» πτέρυγα της Ν.Δ., όπως τη χαρακτήρισε ο απερχόμενος περιφερειάρχης, μιλώντας για «ξεσάλωμα» των κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη υπέρ του κ. Νίκα.
Αναφορικά με το νέο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο κ. Τατούλης απαντώντας σε ερώτηση επιβεβαίωσε ότι δεν τον έχει συγχαρεί, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να το κάνει, καθώς ακόμα και σήμερα συνεχίζει το «υβρεολόγιο» εναντίον τόσο του ιδίου όσο και της οικογένειάς του και αναμένει μια «συγγνώμη» από τον ίδιο.
Παράλληλα, τον κατηγόρησε για ανεπάρκεια, χωρίς πρόγραμμα για την Πελοπόννησο, αλλά και ως «καθοδηγούμενο» από το βουλευτή Αρκαδίας κ. Βλάση. Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου ο Πέτρος Τατούλης και απαντώντας σε ερώτηση για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της 2ας Ιουνίου σημείωσε: «Δε χάσαμε, κερδίσαμε, ήμασταν η μόνη παράταξη που είχε μια ενδελεχή πρόταση για το παρόν και το μέλλον της Πελοποννήσου και το 47% των πολιτών το απέδειξε».
 
Εντάσεις
Η συνέντευξη Τύπου, τόσο πριν ξεκινήσει όσο και κατά τη διάρκειά της, είχε αρκετές εντάσεις. Χαρακτηριστικά η κα Νικολάκου ζήτησε αν επιθυμεί από τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού “BEST” να αποχωρήσει, κάτι που δε συνέβη, με αποτέλεσμα να σημειωθεί «ένταση», ενώ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του περιφερειάρχη σημειώθηκε ένταση με τον ιδιοκτήτη ΜΜΕ από την Κορινθία κ. Κάππο.
 
Του Κώστα ΓαζούληΣχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις