Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ορκωμοσίες σήμερα στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 03/07/2019 08:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 03/07/2019 08:26
-Ανακοινώθηκαν οι αντιστοιχίες τμημάτων για τις μετεγγραφές 
Ορκωμοσίες θα πραγματοποιηθούν σήμερα το μεσημέρι στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ειδικότερα, στην αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης» θα δοθούν 29 τίτλοι σπουδών (πτυχιούχοι, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί) του Τμήματος Φιλολογίας, καθώς και 39 τίτλοι του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών.
Οι ορκωμοσίες θα ξεκινήσουν για το μεν Τμήμα Φιλολογίας στις 2.00 μετά το μεσημέρι, για δε το Τμήμα  Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών στις 3.00.
 
Οι αντιστοιχίες τμημάτων για τις μετεγγραφές
Στο μεταξύ, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο καθορισμός της αντιστοιχίας των Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των ΑΕΙ και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, για τις μετεγγραφές του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.
Το συγκεκριμένο ΦΕΚ έχει τη δική του σημασία για τα τμήματα του ΤΕΙ Πελοποννήσου, που πλέον συγχωνεύτηκαν στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Έτσι, για παράδειγμα, ένας πρωτοετής φοιτητής που εισάγεται στο Τμήμα Λογιστικής της Καλαμάτας, αν τηρεί τις προϋποθέσεις μεταγραφής, θα μπορεί να φοιτήσει, μεταξύ άλλων, στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής. Ένα ακόμα παράδειγμα είναι το εξής: αν ένας φοιτητής εισαχθεί στο Τμήμα Γεωπονίας Καλαμάτας, θα μπορέσει να ζητήσει μετεγγραφή για το Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ.λπ.
Το νέο ΦΕΚ αναμένεται «να ανοίξει τις πόρτες» για μεταγραφές σε όλη τη χώρα, σε τμήματα ιδίου αντικειμένου αλλά με ιστορικά πολύ υψηλότερες βάσεις.
Όσο για τα κριτήρια των μετεγγραφών, ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί, μιας και κάθε χρόνο αλλάζουν.
Τέλος, τη δική τους σημασία για τα τμήματα των ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν με τα πανεπιστήμια θα έχουν οι φετινές βάσεις, αφού αναμένεται να δούμε φοιτητές να εισέρχονται σε πανεπιστήμια με βαθμούς πολύ χαμηλότερους του 10.

Του Παναγιώτη ΜπαμπαρούτσηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις