Πανηγυρική παρουσίαση του Γιάννη Χριστόπουλου στη Μαύρη Θύελλα

Πρώτη Δημοσίευση: 12/06/2018 08:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/06/2018 08:14
Με το «σύνθημα» του Αγαθοκλή  Χριστόπουλου «δεν περισσεύει κανένας, όλοι είναι απαραίτητοι για να φτάσουμε την ομάδα μας πάρα πολύ ψηλά» και την αναγκαιότητα να υπάρξει διάρκεια που τόνισε ο Γιάννης Χριστόπουλος θα πορευτεί η Καλαμάτα τη νέα αγωνιστική περίοδο και στα επόμενα χρόνια. Αν προσθέσουμε τη δυναμική παρουσία των φιλάθλων (ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην πρόεδρος της Καλαμάτας, Γιώργος Ράλλης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Β. Σπηλιώτης και τα μέλη Αλεξανδρόπουλος, Καλκαβούρας) χθες στο Horizon Blu με αφορμή την παρουσίαση του έμπειρου Καλαματιανού προπονητή ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα την τεχνική ηγεσία, τότε το τρένο της Μαύρης Θύελλας «ξαναμπαίνει στις ράγες» κατά την έκφραση του προέδρου της ομάδας, Αποστόλη Κουκούτση.
Στην «καινούργια αρχή της αγαπημένης μας Καλαμάτας» και το αγκάλιασμά της με την αθρόα προσέλευση του κόσμου αναφέρθηκε ο βασικός χρηματοδότης της Καλαμάτας, Αγαθοκλής Χριστόπουλος, που πήρε πρώτος το λόγο από τον συντονιστή της εκδήλωσης, δημοσιογράφο, Μπάμπη Παπακωνσταντίνου. Ο ίδιος αισθάνθηκε την ανάγκη να εκφράσει την θλίψη του για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, τον οποίο χαρακτήρισε φωτεινό παράδειγμα, σχολιάζοντας ότι θα είναι επιτυχία για τη διοίκησή του να κάνει έστω και λίγα απ’ όσα έκανε ο αναμορφωτής της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού.
«Βλέπετε ότι έγινε η πρώτη κίνηση για μια μεγάλη αρχή, με προσδοκίες» πρόσθεσε παρουσιάζοντας τον Γιάννη Χριστόπουλο και διαβεβαίωσε ότι θα κάνουν όλοι ό,τι είναι δυνατό για να γίνει η Καλαμάτα όσο γίνεται πιο διάσημη.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Απόστολος Κουκούτσης ευχαρίστησε τον κόσμο που με την παρουσία του αναγνωρίζεται ότι η ομάδα μπαίνει στο σωστό δρόμο –κάτι που τον κάνει να συναισθάνεται τη μεγάλη ευθύνη της θέσης του στην προεδρεία, προσθέτοντας ότι: «Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τα βήματα που πρέπει να γίνουν είναι πολλά και δύσκολα. Αλλά για αυτό είμαστε εμείς εδώ και όλοι μαζί να πετύχουμε τους στόχους και τα όνειρά μας».
Στη συνέχεια ανέφερε: «Είναι μεγάλη τιμή και για μένα γιατί υποδέχομαι στην ομάδα μας τον κορυφαίο Έλληνα προπονητή» και ευχήθηκε στον Γιάννη Χριστόπουλο καλή επιτυχία στο έργο του, που έχει ήδη ξεκινήσει, διαβεβαιώνοντάς τον ότι η διοίκηση του ΠΣ Η Καλαμάτα θα είναι δίπλα του σε ό,τι χρειαστεί.
 
Ι. Χριστόπουλος: Προγραμματισμός, σκληρή δουλειά, υπομονή, επιμονή, διάρκεια… 
Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο νέος προπονητής της Καλαμάτας, τονίζοντας στην πολυαναμενόμενη ομιλία του τα παρακάτω:
«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσα σας. Η παρουσία όλων σας τιμά ιδιαίτερα την ομάδα μας , τη διοίκηση και εμένα προσωπικά.
Η Καλαμάτα για όλους εμάς δεν είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα. Η Καλαμάτα είναι μια ιδέα. Είναι ο τόπος μας, οι αναμνήσεις μας, τα όνειρα μας, η οικογένεια μας. Ένα σημείο αναφοράς.
Η Καλαμάτα είναι το dna μας που θέλουμε να μας πρεσβεύει απέναντι στους άλλους και να μας γεμίζει υπερηφάνεια. Στην πραγματικότητα η αγάπη για αυτή την ιδέα , είναι ο λόγος που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Για αυτό δεν μπορώ να σας δω σαν καλεσμένους αλλά σαν συνοδοιπόρους.
Η Καλαμάτα ως αθλητικός σύλλογος ξεπέρασε ήδη τον μισό αιώνα ζωής. Είχε καλές στιγμές, κακές στιγμές. Απέδειξε και τις αντοχές, αλλά και τις δυνατότητες της. Δεν μπόρεσε να σταθεροποιηθεί όμως σε ένα υψηλό επίπεδο, διότι τις περισσότερες φορές είχε ανάγκη την οικονομική βοήθεια κάποιου ανθρώπου. Αυτό δεν συνέβη μόνο στην ομάδα μας .Αντίθετα συμβαίνει σε όλη την κλίμακα του αθλητισμού της χώρας.  Το ζητούμενο λοιπόν είναι να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτή τη συνθήκη .
Να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον, που θα μπορεί να εγγυηθεί για την ομάδα σχεδόν σε μόνιμη βάση και την ίδια στιγμή να φέρουμε την ομάδα σε ένα σημείο που να μπορεί να ανταποδώσει σε αυτούς που της προσφέρουν .
Αυτή είναι και η νέα φιλοσοφία του συλλόγου .
Ο τρόπος για να γίνει αυτό, είναι ένας. Να γίνουμε ένα. Για αυτό καλούμε μαζί μας τις τοπικές αρχές , τον επιχειρηματικό και αθλητικό κόσμο και τους φιλάθλους μας. Όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε την ομάδα μας εκεί που ονειρευόμαστε.
Οι στόχοι που θέτουμε ξεκινώντας αυτή τη νέα προσπάθεια είναι πολλοί.
Καταρχήν θα πρέπει η ομάδα να αρχίσει να λειτουργεί οργανωτικά σε πιο επαγγελματικά πρότυπα. Να δημιουργήσει γερές βάσεις και υποδομές σε όλα τα επίπεδα που θα ενισχύσουν την λειτουργικότητα της ,την αξιοπιστία της και θα την κάνουν ελκυστική σε παίκτες , συνεργάτες , υποστηρικτές και φίλαθλους.
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ,το οποίο είναι αλληλένδετο με αυτά που προανέφερα, η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε μακριά από εκεί που πρέπει να είμαστε και το σίγουρο είναι ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πλησιάσουμε εκεί που ανήκουμε. Ξεκινάμε από την αρχή την προσπάθεια να χτίσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, στηριζόμενη στην δική μου αγωνιστική  φιλοσοφία, η οποία κάθε χρόνο θα κάνει πρωταθλητισμό. Θέλουμε να μπουν οι βάσεις σε ένα ρόστερ το οποίο δεν θα έχει συχνές και πολλές αλλαγές , θα στοχεύουμε στην ατομική εξέλιξη των αθλητών και βέβαια στην βελτίωση σε ομαδικό επίπεδο. Βασική μου επιδίωξη είναι η δημιουργία αποδυτηρίων με οικογενειακό κλίμα και σωστή νοοτροπία και μιας ομάδας που κάθε Κυριακή θα βγάζει όλη της την ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και θα παλεύει μέχρι το τελευταίο λεπτό .
Για την επίτευξη των στόχων χρειάζεται προγραμματισμός ,σκληρή δουλειά, υπομονή , επιμονή , διάρκεια. Διάρκεια στην προσπάθεια από εμάς , διάρκεια στην υποστήριξη και τη συμπαράσταση από εσάς. Εάν στο πρώτο κακό αποτέλεσμα απογοητευτούμε δεν θα καταφέρουμε πολλά. Αν η προσπάθεια μας έχει την ίδια ένταση για κάποια χρόνια τότε σίγουρα θα πάρουμε καρπούς.
Θα ήθελα να προσθέσω άλλον έναν στόχο ο οποίος για εμένα κατέχει πρωταρχική θέση. Όραμα μου να βελτιώσω την προσέγγιση του κόσμου στην ομάδα. Στην συνείδηση όλων μας  η Καλαμάτα να είναι πρωτίστως αγώνας, να είναι προσπάθεια. Και αυτό το στοιχείο θέλω να είναι κυρίαρχο στην εποχή που ανοίγει. Η καλύτερη Κυριακή για εμένα θα είναι εκείνη που η ομάδα θα έχει δώσει τον καλύτερο της εαυτό και που η προσπάθεια της θα χειροκροτηθεί από την κερκίδα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Θα είναι η Κυριακή που κάθε οικογένεια θα βρεθεί στο γήπεδο με το κασκόλ και τη σημαία της Καλαμάτας και θα την αγαπάει ανιδιοτελώς.  Που θα ξαναγίνει η ομάδα της πόλης, το κέντρο της πόλης. Που θα ξαναγίνει ένας λόγος για να καμαρώνουμε. Αυτός ο στόχος είναι πολύ μεγαλύτερος από κάθε άλλο στόχο, στο δικό μου μυαλό. Να θυμάστε : την ημέρα που θα δούμε τα παιδία της πόλης μας, να φορούν στο δρόμο τη φανέλα της Μαύρης Θύελλας , εκείνη την ημέρα θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας.
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον Αγαθοκλή Χριστόπουλο και τον Αποστόλη Κουκούτση  για την εμπιστοσύνη τους και γιατί η προσωπικότητα τους ήταν ένας από τους λόγους που με ενέπνευσαν να αναλάβω την ομάδα.
Εμείς θα κάνουμε έναν τίμιο αγώνα. Δεν ξέρω που θα καταφέρουμε να φτάσουμε αλλά να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε τα πάντα για την ομάδα μας , για τον τόπο μας για τον κόσμο μας».
  
Λογική, συναίσθημα και Αγαθοκλής-Απ. Κουκούτσης έριξαν τον κύβο… 
Κοντά σε συμφωνία με ΜΓΣ για το γήπεδο
Στο δεύτερο μέρος της χθεσινής παρουσίασης που περιλάμβανε ερωτήσεις των δημοσιογράφων και των φιλάθλων, ο Γιάννης Χριστόπουλος, μετέφερε ότι η Καλαμάτα είναι κοντά σε συμφωνία με τον Μεσσηνιακό για χρήση του γηπέδου της οδού Μαυρομιχάλη ως έδρας. «Εδώ και 3,5 μήνες κάνουμε διεργασίες πολύ σκληρές για να προετοιμάσουμε τα πράγματα» πρόσθεσε ακόμη ο ίδιος», ενώ θα γίνουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα και για το τιμ των συνεργατών του και για ό,τι είναι ανακοινώσιμο.
Δεν είναι πάντα τα χρήματα, αλλά και οι συνεργάτες που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, εξήγησε ο έμπειρος Καλαματιανός τεχνικός για το πώς τον …έπεισαν οι Αγ. Χριστόπουλο-Κουκούτση να έρθει στην ομάδα, καθώς έχουν όραμα και στόχους που θέλουν να πραγματοποιήσουν, αλλά και ο ίδιος έχοντας κατά νου πάντα την πρόκληση να δουλέψει σε ένα περιβάλλον που έχει υγεία.
Στην …γενική (εν προκειμένω εκπεφρασμένη από τον Σωτήρη Γεωργούντζο) απορία πώς αποφάσισε να αφήσει την Σούπερ Λιγκ για να εργαστεί στην Γ’ Εθνική και στην Καλαμάτα ο Γιάννης Χριστόπουλος απάντησε ότι ήταν μια απόφαση που πάρθηκε με τη λογική και γνώμονα τι θέλει να δημιουργήσει, αλλά κυρίαρχο ρόλο έπαιξε το συναίσθημα ώστε να επιστρέψει στην ομάδα όπου έβγαλε το πρώτο του ποδοσφαιρικό δελτίο και δούλεψε για πρώτη φορά επαγγελματικά ως προπονητής (στην Κ16 της Μαύρης Θύελλας το 1999 επί προεδρίας Σταύρου Παπαδόπουλου.
Πνεύμα νικητή, προσωπικότητα και αγωνιστικότητα είναι τα στοιχεία που θέλει να προσδώσει στην ομάδα ο Γιάννης Χριστόπουλος, με έμφαση στην ποιότητα και τα φυσικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά.
Ο νέος τεχνικός της ομάδας αναφέρθηκε στις τρεις πρώτες ανανεώσεις ποδοσφαιριστών (Αθανασόπουλος, Λιόλιος, Ζαχαρόπουλος) οι οποίοι θα αποτελέσουν τη βάση των ντόπιων παικτών, τόσο αγωνιστικά όσο και στα αποδυτήρια. Το μεσσηνιακό στοιχείο και οι νέοι σε ηλικία, προερχόμενοι από τις ακαδημίες της ομάδας, παίκτες είναι σε προτεραιότητα, πάντα όμως σε ισορροπία με τις αυξημένες ανάγκες σε έτοιμους ποδοσφαιριστές που υπάρχει ανάγκη στον πρωταθλητισμό.
Τόσο ο Γιάννης όσο και ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος αναφέρθηκαν τέλος στο θολό αγωνιστικό τοπίο που υπάρχει (και) στην Γ’ Εθνική, γεγονός που δυσχεραίνει τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό της έναρξης της προετοιμασίας της ομάδας.
 
 Της Χριστίνας ΕλευθεράκηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις