Παράσταση κουκλοθέατρου «Το Νησί των Συναισθημάτων»

Πρώτη Δημοσίευση: 09/11/2019 16:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/11/2019 16:54
Η παράσταση κουκλοθέατρου «Το Νησί των Συναισθημάτων» του Χόρχε Μουκάι θα παρουσιαστεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στις 11.00 το πρωί, στην αίθουσα της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, Ευριπίδου 2.
Πρόκειται για μια τρυφερή ιστορία για την αγάπη από το βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι «Ο Δρόμος των Δακρύων».
 
Το έργο
Ήταν μια φορά ένα νησί όπου κατοικούσαν όλα τα συναισθήματα και όλες οι ανθρώπινες ιδιότητες που υπάρχουν. Το όνομά του ήταν «Το νησί των συναισθημάτων». Εκεί ζούσαν μαζί και αρμονικά, το καθένα με το χαρακτήρα του, ο Φόβος με την αγωνία του, ο θυμός με τα νεύρα του, η Σοφία με τη γνώση της, η Αγάπη με την τρυφεράδα της, η Αλαζονεία με τον εγωισμό της, η Ευτυχία με τη χαρά της, η Απληστία με τον πλούτο της, η Λύπη με τη μελαγχολία της, και η Μοναξιά με την απομόνωσή της.
Όλοι ήταν εκεί ώσπου το νησί άρχιζε να βουλιάζει στο νερό του ωκεανού. Όλοι έτρεξαν να βρουν τρόπο να αποδράσουν και να αποφύγουν την καταστροφή. Μόνο η αγάπη έμεινε πίσω, γιατί είναι τόσο συνδεδεμένη με κάθε πράγμα που βρίσκεται πάνω στο νησί που ήλπιζε στη σωτηρία του νησιού.
Άραγε θα βρεθεί κάποιος να τη βοηθήσει; Και ποιος θα είναι αυτός; Ποιος είναι ο αόρατος σύμμαχός της για πάντα;
Μία τρυφερή ιστορία που μιλάει για τα ανθρώπινα συναισθήματα, τους χαρακτήρες των ανθρώπων, τη σημαντική παρουσία της αγάπης στη ζωή μας και πού θα μπορέσουμε να βρούμε βοήθεια όταν ο πόνος της απώλειας μας κατακλύζει.
 
Θεατρική διασκευή κειμένου: Σέργιος Σοφικίτης
Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Πετρουλάκη
Σκηνικά: Κατερίνα Μηλιαρέση
Κουκλοκατασκευές: Λέττα Πετρουλάκη
Αφίσα: Τζένη Ντεκελέ
Παίζουν οι κουκλοπαίκτες: Φανή Αλεξανδρίδη, Γιώτα Βασιλειάδη, Ιωάννα Κωστοπούλου, Πέγκυ Σούλιου, Κατερίνα Πετρουλάκη
Είσοδος: 3 ευρώ.
   Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις