Παράταση έως τις 15 Μαΐου για 173 Δήμους για τους δασικούς χάρτες από το Υπουργείο

Πρώτη Δημοσίευση: 06/03/2018 18:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/03/2018 18:37
Επιστολή απέστειλε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, σε 173 δημάρχους, ζητώντας τους να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους αναφορικά με τους δασικούς χάρτες.
Το ΥΠΕΝ, με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 4519/2018 (άρθρο 24, παράγραφος 1), έδωσε μια τελευταία παράταση σε 173 Δήμους που δεν έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους έως τις 15 Μαΐου. Η υποχρέωση αυτή έπρεπε να είχε καλυφθεί έως το τέλος του 2017, για να μην υφίστανται άσκοπη ταλαιπωρία οι πολίτες κατά τη διαδικασία των αντιρρήσεων, αλλά λίγοι ΟΤΑ είχαν καλύψει αυτή την υποχρέωση.
Ο αναπληρωτής υπουργός με την επιστολή τονίζει στους/στις δημάρχους ότι «η οριοθέτηση στους δασικούς χάρτες των ορίων των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την ορθή ανάρτησή τους, την πληροφόρηση του πολίτη και την προστασία των δικαιωμάτων τους, καθώς θα συμβάλει στη μείωση της ανάγκης για υποβολή αντίρρησης από την πλευρά των πολιτών, στην ασφάλεια δικαίου, καθώς και στην επιτάχυνση του έργου των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων».
Ο κ. Φάμελος κλείνει την επιστολή, υπενθυμίζοντας στους/στις δημάρχους ότι η ανταπόκριση 120 Δήμων κατά την ανάρτηση του 2017, σε στενή συνεργασία του ΥΠΕΝ με την ΚΕΔΕ, συνέβαλε σημαντικά στο να έχουμε ήδη κυρωμένους δασικούς χάρτες στο 32% της χώρας, διευκολύνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τον αναπτυξιακό σχεδιασμό σε εθνικό και, φυσικά, σε δημοτικό επίπεδο. Για το λόγο αυτό απαιτείται η επιτάχυνση των ενεργειών των ΟΤΑ και η άμεση αποστολή και ανάρτηση των στοιχείων των περιοχών τους.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις