Παράταση μέχρι τον Σεπτέμβριο για τα αντιπλημμυρικά σε Ανδανία, Οιχαλία και Αρφαρά

Πρώτη Δημοσίευση: 02/04/2017 10:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 02/04/2017 10:02
Οι νέες πλημμύρες καθυστέρησαν την έναρξη του έργου
 
Παράταση δόθηκε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση του έργου «Αντιπλημμυρικά πυρόπληκτων Δήμων Ανδανίας, Οιχαλίας και Αρφαρών», προϋπολογισμού 550.000 ευρώ έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.
Το έργο εκτελείται από την ανάδοχο εργολάβο Αικατερίνη Σηφάκη, με έκπτωση 57,66 %. Το συμφωνητικό εκτέλεσης του έργου υπογράφτηκε το Σεπτέμβριο του 2016 και η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης έληξε στις 16 Μαρτίου 2017.
 
Έργα
Το έργο αφορά την αποκατάσταση δημοτικών και αγροτικών δρόμων του Δήμου Οιχαλίας που έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες της 6ης & 7ης Μαρτίου 2015.
Συγκεκριμένα οι εργασίες που προβλέπονται και τα σημεία παρέμβασης είναι τα εξής:
-        Καθίζηση και κατολίσθηση τμήματος δρόμου ακριβώς πάνω σε στροφή του δρόμου σε μήκος 25μ στα όρια του Δήμου Οιχαλίας και Αρκαδίας (Ίσαρι) στην περιοχή της Αγ. Θεοδώρας.
-        Ο δημοτικός δρόμος μετά τον οικισμό των Αγ. Θεοδώρων έχει υποστεί καθίζηση σε μήκος 50μ.
-        Εντός του οικισμού Μοναστηρακίου ο δημοτικός δρόμος έχει υποστεί καθίζηση σε μήκος 30μ και έχει καταστραφεί η επιφάνεια του οδοστρώματος σε μήκος 50μ και πλάτος 4.00μ. Επίσης στον ίδιο οικισμό έχουν καταστραφεί δυο τεχνικά απορροής όμβριων υδάτων πλάτους 5μ και σε μήκος 7μ.
-        Στην Τ.Κ Μάλθης έχει προκληθεί κατολίσθηση πρανούς δρόμου Μάλθης – Ρεματιάς.
-        Στην Τ.Κ Καρνασίου κρίνεται αναγκαία η κατασκευή τεχνικού εντός της Κοινότητας, καθώς από ρέμα ανάντι πλημμυρίζουν οικίες και καταστρέφονται δημοτικοί δρόμοι.
-        Σε τμήμα του δημοτικού δρόμου μετά την Τ.Κ Καρνασίου έχει προκληθεί κατολίσθηση πρανούς ορεινού όγκου σε μήκος 20μ.
-        Τμήματα δημοτικών οδών που έχουν υποστεί σημαντικές βλάβες από φερτά υλικά των χειμάρρων.
 
Παράταση
Επίσης η εργολαβία περιλαμβάνει και εργασίες αποκατάστασης του αγροτικού οδικού δικτύου στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου και το οποίο είναι κατεστραμμένο σε πολύ μεγάλο ποσοστό και απαιτούνται επεμβάσεις τόσο με μηχανήματα, όσο και με μικρά τεχνικά, ιρλανδικές διαβάσεις και έργα απορροής ομβρίων.
Μέχρι σήμερα έχουν εκτελεστεί εργασίες σε ποσοστό 40% περίπου του συνόλου της
σύμβασης. Πιο συγκεκριμένα, έχουν εκτελεστεί εργασίες αποκατάστασης δύο τεχνικών έργων και κατασκευή συρματοκιβωτίων στο ρέμα Μάλθη – Κόκλα, εργασίες καθαρισμού του ρέματος «Αγιαννάκη» σε μήκος περίπου 800 μ. στην περιοχή Τ.Κ. Σκάλας Δήμου Οιχαλίας πλησίον της 7ης Επ. Οδού και κατασκευή συρματοκιβωτίων μήκους περίπου 35 μ. και ύψους 3 μ. για την αποκατάσταση αναχώματος στον ποταμό Βία στην θέση «Μαραθιά» (ή «Μάσταινα») στο Διαβολίτσι του Δήμου Οιχαλίας το οποίο κατέρρευσε κατά τη θεομηνία της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου που έπληξε πέρυσι τη Μεσσηνία.
Οι εργασίες που υπολείπονται είναι να γίνουν είναι όλες οι υπόλοιπες, και αφορούν το 60% του έργου.
Κύριος λόγος της παράτασης που δόθηκε είναι η ολοκλήρωση των υπόλοιπων εργασιών, οι οποίες σύμφωνα με την εργολάβος ήταν αδύνατον να εκτελεσθούν και να ολοκληρωθούν λόγω των χειμερινών καιρικών συνθηκών, αλλά και λόγω των πλημμυρών της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου και της 25ης και 26ης Νοεμβρίου, οι οποίες δημιούργησαν νέα προβλήματα και υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να καθυστερήσει σημαντικά η έναρξη των εργασιών του έργου.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις