Παράταση στα έργα Καλαμάτας – Σπάρτης λόγω κατολισθήσεων

Πρώτη Δημοσίευση: 10/01/2017 19:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/01/2017 19:51
Παράταση έως τέλος Φεβρουαρίου δόθηκε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο έργο βελτίωσης και συντήρησης της εθνικής οδού Σπάρτη – Καλαμάτα, προϋπολογισμού 245.000 ευρώ. Το έργο εκτελείται από την εταιρεία «Δομοτεχνική - Αφοί Β. Καραλέκα A.T.Ε.» και η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης ήταν τον Ιούνιο του 2016.
Με το έργο έγιναν εργασίες αποκατάστασης των καθιζήσεων, οι οποίες οφείλονται στην αυξημένη ροή των υδάτων τη χειμερινή περίοδο. Ακόμη, έγινε επισκευή του ασφαλτικού οδοστρώματος σε διάφορες χιλιομετρικές θέσεις και εργασίες κατασκευής νέας ή αντικατάστασης της φθαρμένης σήμανσης (οριζόντιας και κατακόρυφης).
Αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί πλήρως το συμβατικό αντικείμενο, όμως στις πλημμύρες που σημειώθηκαν το Σεπτέμβριο υπέστη βλάβη το οδόστρωμα και συγκεκριμένα υποχώρησε το πρανές του δρόμου. Κατόπιν τούτου δόθηκε εντολή στον ανάδοχο και προέβη σε εργασίες σήμανσης του κινδύνου για τα διερχόμενα οχήματα.
Επειδή, όμως, η κατολίσθηση είναι ενεργή και εξελίσσεται (μετά και τις τελευταίες βροχοπτώσεις), αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων, δόθηκε εντολή στον ανάδοχο να προβεί σε εργασίες αποκατάστασης της βλάβης.
Β.Β. 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις