Παράταση στην αγωνία 21 συμβασιούχων στο Δήμο Τριφυλίας

Πρώτη Δημοσίευση: 17/05/2018 12:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/05/2018 12:56
Παράταση στην αγωνία, αλλά και παράλληλα στην εργασία, είκοσι ενός συμβασιούχων-παρατασιούχων στην καθαριότητα του δήμου Τριφυλίας δόθηκε χθες με την αναβολή της εκδίκασης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχουν υποβάλλει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας. Η εκδίκαση αναβλήθηκε για τις 4 Ιουλίου με διατήρηση της προσωρινής διαταγής για την απασχόλησή τους στο δήμο έως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.
 Θυμίζεται ότι, οι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι του δήμου Τριφυλίας «κέρδισαν» τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα και επέστρεψαν στην εργασία τους καθώς ήταν θετική η δικαστική απόφαση που εξεδόθη και κοινοποιήθηκε στις 10 Απριλίου από το Δικαστήριο Κυπαρισσίας όπου και είχαν προσφύγει. Με την προσωρινή διαταγή, η οποία επιδόθηκε άμεσα στο Δήμο Τριφυλίας, οι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι επέστρεψαν στην εργασία τους, στην υπηρεσία καθαριότητας, τουλάχιστον έως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν οριστεί για χθες το πρωί.
 
Σημειώνεται ότι, για τις 6 Ιουνίου έχει οριστεί να συζητηθεί στο δικαστήριο η αγωγή των συμβασιούχων για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε ΙΔΑΧ, και πλέον, όλα για το εργασιακό μέλλον και τη ζωή των είκοσι ενός συμβασιούχων-παρατασιούχων και των οικογενειών τους θα κριθούν τότε. Επισημαίνεται ότι οι συμβασιούχοι υπηρετούν στο δήμο Τριφυλίας και προσφέρουν τις υπηρεσίες στην καθαριότητα του δήμου από το 2014 αδιαλείπτως, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου, όπως τονίζουν με έμφαση και ζητούν την αναγνώριση του δικαιώματός τους στην εργασία, ενώ παράλληλα ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι σε περίπτωση που οδηγηθούν στην απόλυση, δε θα προκληθούν τεράστια προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων και γενικότερα στην καθαριότητα με συνέπεια κινδύνους για τη δημόσια υγεία και υγιεινή στην Τριφυλία.
Στο πλευρό των συμβασιούχων βρέθηκαν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας, Ευστράτιος Χρυσαφίδης και το μέλος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωπος των εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας και διευθύντρια Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος & Πρασίνου Δήμου Τριφυλίας καθώς και ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. δήμου Τριφυλίας, Σαράντος Κουκούμης. Στο δικαστήριο βρέθηκαν ο αναπληρωτής δήμαρχος, Γιάννης Μερκούρης και οι αντιδήμαρχοι, Γιάννα Κωνσταντέλου, Παναγιώτης Τσίγγανος και Γιάννης Κατσούλας. Η θέση της δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, όπως εκφράστηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, οπότε και τέθηκε από την Αντιπολίτευση προ ημερήσιας διάταξης θέμα για τους συμβασιούχους-παρατασιούχους και τα ασφαλιστικά μέτρα που επρόκειτο να εκδικαστούν χθες, λέγοντας ότι πρέπει να ταχθούν υπέρ τους επειδή καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, είναι ότι ο δήμος έχει ανάγκη σε προσωπικό καθαριότητας για τριάντα άτομα, όσα ζήτησε στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που είναι σε εξέλιξη η διαδικασία μετά την έκδοση των προσωρινών πινάκων και δεν έχει χρήματα για μισθοδοσία πενήντα ή και παραπάνω ατόμων προσωπικού.
 Όπως πολλάκις επανέλαβε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, εάν το Δικαστήριο δικαιώσει τους συμβασιούχους-παρατασιούχους, όταν τελεσιδικήσει η απόφαση, οφείλει να συμμορφωθεί με αυτή, αλλά τώρα το υπουργείο και ο κ. Σκουρλέτης πιέζουν κι εκβιάζουν τους δήμους να πάρουν προσωπικό από τους πίνακες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και πρόσθεσε ότι και να πάρουν απόφαση για τους συμβασιούχους θα ακυρωθεί ως μη νόμιμη από την Αποκεντρωμένη και ότι για να πληρωθούν θα πρέπει να συμφωνήσουν (σ.σ. όλο το Δ.Σ.) να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη.
 


Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις