Παράταση στη μελέτη της Κηπούπολης

Πρώτη Δημοσίευση: 21/11/2012 20:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/11/2012 20:57

Παράταση για μία εβδομάδα, περίπου, πήρε η συζήτηση, στο Κεντρικό ΣΧΟΠ του υπουργείου Περιβάλλοντος, της πολεοδομικής μελέτης της Κηπούπολης. Το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί χθες, αλλά, λόγω έλλειψης απαρτίας των τακτικών μελών του, αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση.
Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, η μικρή εκκρεμότητα, που δημιουργήθηκε, δεν  θεωρείται ότι πρόκειται να δημιουργήσει προβλήματα, αφού, ήδη το υπουργείο, έχει εκφράσει την απόφασή του να κάνει δεκτές τις παρατηρήσεις της Δημοτικής Αρχής.

Να σημειωθεί ότι, σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η αρμόδια αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα είχε τονίσει, για την πολεοδομική μελέτη της Κηπούπολης, ότι εντάχθηκε στο Πράσινο Ταμείο η χρηματοδότηση της Πράξης Εφαρμογής με 60.000 ευρώ, και, ήδη ο μελετητής πήρε την εντολή να ξεκινήσει τη μελέτη.
Επίσης, σε συνάντηση που είχε με το γενικό γραμματέα του ΥΠΕΚΑ, συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στην αρτιότητα και το συντελεστή δόμησης στην περιοχή.  Από όσα ειπώθηκαν φάνηκε ότι ήταν ιδιαίτερα θετικός με την άποψη του Δήμου Καλαμάτας και των ιδιοκτητών για αρτιότητα στα 600 μέτρα και συντελεστή δόμησης στο 0,6.
Τέλος, να αναφέρουμε, ότι όπως μας δήλωσε χθες η αρμόδια αντιδήμαρχος Παν. Ντίντα, παραδίδεται μέσα στις επόμενες ημέρες και η μελέτη των ρεμάτων για την πολεοδομική μελέτη της Βέργας.
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις