Παρέμβαση στο λιμάνι Καλαμάτας από το ΠΑΜΕ μετά τις καταγγελίες των εργαζομένων στα αλιευτικά πλοία "SUN1" και "SUN2"

Πρώτη Δημοσίευση: 07/06/2018 13:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/06/2018 13:12
Κλιμάκιο της Γραμματείας του ΠΑΜΕ έκανε παρέμβαση στο λιμάνι της Καλαμάτας χθες και συγκεκριμένα στα πληρώματα των αλιευτικών πλοίων "SUN1" και "SUN2", με σημαίες Κίνας, που ανήκουν στην εταιρεία "SEVEN SEAS".
Οι 17 εργαζόμενοι, που είναι από την Αίγυπτο, το Σουδάν και τη Μαυριτανία, καταγγέλλουν ότι τα πλοία βρίσκονται στο λιμάνι της Καλαμάτας από το Γενάρη, με σοβαρές παρατηρήσεις από την επιθεώρηση των λιμενικών Αρχών. Αυτές τις καταγγελίες έχουν καταθέσει και τις προηγούμενες ημέρες στα Ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.
Κατά την επίσκεψη του ΠΑΜΕ οι εργαζόμενοι επανέλαβαν ότι είναι απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες από την εταιρεία που ανήκουν τα πλοία, με πρόβλημα στην τροφοδοσία τους, μιας και αυτή που παρέχει η εταιρεία δεν αρκεί. Επίσης, στα πλοία υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγιεινής, καθώς δε διαθέτουν εγκαταστάσεις για να πλυθούν οι εργαζόμενοι, ενώ η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος γίνεται μόνο από τις 5.00 μ.μ. έως τη 1.00 π.μ.
Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι απαιτούν:
•Την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους
•Τον επαναπατρισμό τους στις χώρες τους και τις οικογένειές τους.
Η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ απαιτεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας, το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, να παρέμβουν άμεσα για τις επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες των αλιευτικών πλοίων "SUN1" και "SUN2" ώστε να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των εργαζομένων.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις