Παραίτηση Γκούμα από πρόεδρος της ΕΤΑΠ

Πρώτη Δημοσίευση: 27/03/2013 19:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 27/03/2013 19:02

 

Την παραίτηση του από πρόεδρος της ΕΤΑΠ υπέβαλε σήμερα το πρωί ο κ. Γκούμας σε συνέντευξη τύπου αφήνωντας αιχμές για τον πρωην πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Καραμπάτο και τον νυν κ. Μανιάτη . (Περισσότερα στο αυριανό φύλλο του "Θ" ) 

 

Εντωμεταξύ εχθές συνεδρίασε η Διοικητική επιτροπή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας: 

 

Στο Δ.Σ. η πρόταση επιστροφής του προέδρου της ΕΤΑΠ Γ. Γκούμα στην οδό Ηροδότου

 

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

 

Αποφασισμένη να αποτινάξει το όποιο βαρίδι φρενάρει την προσπάθεια για αναπτυξιακή πορεία της επιχειρηματικότητας φέρεται να είναι η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, εκτιμώντας πως είναι πολυτέλεια στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο να υπάρχουν διαφωνίες που επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία του θεσμού.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου συζητήθηκε η αίτηση του γενικού γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου, Σωτ. Σαραντέα, να απομακρυνθεί από το χώρο των γραφείων που έχει καταλάβει στο Επιμελητήριο ο πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Προόδου και ειδικός σύμβουλος, Γ. Γκούμας, και να επιστρέψει στις εγκαταστάσεις της, στην οδό Ηροδότου. Επίσης, να γίνει άρση της απόφασης με την οποία ο τελευταίος είχε οριστεί ως ειδικός σύμβουλος κατά τη συνεδρίαση της 5ης Νοεμβρίου 2012.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως η Διοικητική Επιτροπή θα παραπέμψει το θέμα προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, που αναμένεται να συνεδριάσει το προσεχές διάστημα, και εκεί να τεθούν όλα επί τάπητος.

Κατά συνέπεια, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και αναπόφευκτες, όπως άλλωστε είχαν σχολιάσει  προ ημερών με δηλώσεις τους στο «Θ» τόσο ο κ. Σαραντέας όσο και ο πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος Π. Γκραίκης.

Πλέον, αν οι πληροφορίες μας είναι σωστές, ο κ. Γκούμας, ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής, πρέπει να θεωρείται persona non grata για τα επιμελητηριακά δεδομένα.

Άλλωστε, με τις δηλώσεις που είχε κάνει στο φύλλο της 23ης Μαρτίου ο κ. Σαραντέας δεν άφηνε περιθώρια για παρερμηνείες. «Μετά από αυτά ο κ. Γκούμας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να παραιτηθεί κι αν δε γίνει αυτό, η επόμενη κίνηση θα είναι πιο δυναμική», είχε πει χαρακτηριστικά και σε άλλο σημείο είχε αναφέρει: «Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη εξέλιξη. Πρέπει να υπάρξει ηρεμία στο Επιμελητήριο, δεν μπορούμε να έχουμε αυτά τα πράγματα».

Για να εγκριθούν οι παραπάνω αποφάσεις, θα πρέπει να υπάρξει πλειοψηφία, δηλαδή από τα είκοσι ένα μέλη να ψηφίσουν υπέρ τα ένδεκα.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις