Παραδόθηκε χθες από το Δήμο Καλαμάτας το γήπεδο Τένις στον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ «ΔΙΑΦΟΡΟ-ΖΩ» (φωτογραφίες)

Πρώτη Δημοσίευση: 22/03/2019 10:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 22/03/2019 10:28
Το γήπεδο Τένις (βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ευαγγελιστρίας και Νέδοντος) παραδόθηκε χθες από το Δήμαρχο Καλαμάτας και υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, στον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ ΔΙΑΦΟΡΟ-ΖΩ.
Στη σχετική τελετή παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Γιάννης Μπάκας, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Τάκης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΣΑΜΕΑ Πελοποννήσου Νικόλαος Καραλής, ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ ΔΙΑΦΟΡΟ-ΖΩ Γιώργος Λαζαρίδης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΚΕΚΥΚΑμεΑ κα Κεράνη, η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία» Αθανασία Καρούνου, αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ ΔΙΑΦΟΡΟ-ΖΩ, μέλη και φίλοι του Συλλόγου.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας (έδωσε τα κλειδιά του γηπέδου στον Γιώργο Λαζαρίδη), στο χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής: «Πριν από αρκετά χρόνια είχα μια συνάντηση με τον Γιώργο Λαζαρίδη, όπου συζητήσαμε διάφορα θέματα που απασχολούσαν τα ΑμεΑ. Με το πέρασμα των ετών καταφέραμε αρκετά, αλλά δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Η Καλαμάτα όμως είναι μια πόλη πρότυπο για τους ανθρώπους με αναπηρία. Παραδίδω τα κλειδιά του πλήρως ανακαινισμένου γηπέδου Τένις στον Γιώργο Λαζαρίδη. Παράλληλα θέλω να επισημάνω ότι έχουν κατασκευαστεί ράμπες για τα ΑμεΑ, με ποσό που προήλθε με δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Σε συνεννόηση με την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, το Ιεροσπουδαστήριο θα είναι το στρατηγείο των ΑμεΑ. Επίσης στην οδό Θουκιδίδου θα κατασκευαστεί δομή για τα άτομα που πάσχουν από Αλτσχάιμερ. Σε χώρο   5 στρεμμάτων απέναντι από την  Τέντα θα κατασκευαστεί Ειδικό Δημοτικό Σχολείο.
Σημαντικό θέμα αποτελεί και η δημιουργία τριών ακόμη Spa track, ώστε τα άτομα ΑμεΑ να έχουν εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα. Όπως βλέπετε γίνονται σημαντικά βήματα. Δεν είναι μόνο τα χρήματα που απαιτούνται, αλλά συνεργασία και βούληση. Ο Γιώργος Λαζαρίδης έχει σημαντική συμβολή στην επίλυση θεμάτων  που απασχολούσαν τα άτομα ΑμεΑ”.
O πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ ΔΙΑΦΟΡΟ-ΖΩ Γιώργος Λαζαρίδης, αφού πρόσφερε στον κ. Νίκα μία φανέλα του Συλλόγου, ανέφερε τα εξής:
«Είμαι χαρούμενος που βλέπω τόσο κόσμο σ’ αυτή την τελετή παράδοσης του γηπέδου στο Σύλλογό μας. Εγώ έκανα προτάσεις ενώ με συνεργασία και βούληση έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις.  Η Καλαμάτα  είναι πόλη πρότυπο για τα ΑμεΑ».
Ο πρόεδρος της ΕΣΑΜΕΑ Πελοποννήσου, Νικόλαος Καραλής σημείωσε:
«Συγχαίρω τον Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα για το έργο που έχει κάνει. Υπάρχουν πολλά προγράμματα που αφορούν στη δημιουργία δομών για ΑμεΑ, τα οποία πρέπει ν’ αξιοποιούνται κατάλληλα. Η Ομοσπονδία  ΑμεΑ Πελοποννήσου ιδρύθηκε το 2013 και έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο».
Τέλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΚΕΚΥΚΑμεΑ κα Κεράνη, τόνισε: Συμπορευόμαστε με το Δήμο Καλαμάτας για τα ζητήματα που απασχολούν  τα ΑμεΑ. Το γήπεδο Τένις για ΑμεΑ είναι ένα σημαντικό έργο».
 
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
 
 
 
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις