Παραδόθηκε χθες από το Δήμο Καλαμάτας το προπονητήριο στα Παλιάμπελα στον «Π.Σ. Η Καλαμάτα»

Πρώτη Δημοσίευση: 10/03/2019 09:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/03/2019 09:37
Το προπονητήριο στα Παλιάμπελα παραδόθηκε από το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα σε μία σεμνή τελετή χθες το πρωί. Κατά τη διάρκεια αυτής, τελέστηκε ο αγιασμός στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος από τον πατέρα Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη.
Στην τελετή παραβρέθηκαν ακόμη οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, Μανώλης Μάκαρης, Βασίλης Τζαμουράνης, Μαρία Οικονομάκου, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Γιάννης Μπάκας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Ανδρέας Καραγιάννης, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, Τάκης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος της  ΔΕΥΑΚ Νίκος Μπασακίδης, ο πρόεδρος της Διοκλής, Γιώργος Φάβας, ο βασικός χρηματοδότης της Καλαμάτας Αγαθοκλής Χριστόπουλος, ο πρόεδρος Απόστολος Κουκούτσης, ο γενικός γραμματέας Στέλιος Κουτίβας, άλλα μέλη του Δ.Σ., ο προπονητής Γιάννης Χριστόπουλος, οι ποδοσφαιριστές, υποψήφιοι   δημοτικοί σύμβουλοι Καλαμάτας, παράγοντες και προπονητές άλλων τοπικών ομάδων, όπως και επιχειρηματίες, που με τις προσφορές τους, βοήθησαν στον εξοπλισμό των αποδυτηρίων.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, στο χαιρετισμό του τόνισε τα εξής: «Παραδίδουμε επίσημα στην ομάδα της Καλαμάτας ένα αθλητικό κέντρο, στο οποίο το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν και άλλες παρεμβάσεις. Με την ολοκλήρωση αυτού του Αθλητικού Κέντρου αναβαθμίζεται η περιοχή. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε το Δημοτικό Γήπεδο Δυτικής Παραλίας, το Πάσχα θα είναι έτοιμο το γήπεδο Λεΐκων. Επίσης θα δημιουργηθεί ένα Αθλητικό Κέντρο στο Ασπρόχωμα. Όλα αυτά γίνονται με χρήματα του Καλαματιανού λαού.
Να συγχαρώ την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας, τους προέδρους του Αθλητικού Οργανισμού Νίκο Μπασακίδη, Τάκη Βασιλόπουλο, αλλά και τον Νίκο Νίκα για τη βοήθειά του στην ολοκλήρωση του προπονητηρίου. Μέχρι  τις 31 Αυγούστου θα έχω παραδώσει ό,τι έχω υποσχεθεί στην αθλούμενη νεολαία της Καλαμάτας. Εύχομαι στην ομάδα της Καλαμάτας άνοδο όχι μόνο στη Β΄ Εθνική αλλά και στην Α΄».
Ο βασικός χρηματοδότης της Καλαμάτας, Αγαθοκλής Χριστόπουλος, στο χαιρετισμό του, ανέφερε τα εξής: «Νιώθω μια αμηχανία. Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα για όσα έχει κάνει στην ομάδα της Καλαμάτας, αλλά και για τα αθλητικά πράγματα της πόλης. Όπως έχω τονίσει και άλλες φορές  θα πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα. Όπως ανέφερε και ο ίδιος, μεταξύ μας υπάρχουν άνθρωποι που ενδεχομένως αύριο θα είναι οι επόμενοι συνεχιστές. Εύχομαι να συνεχίσουν τα έργα για την Καλαμάτα και τις γύρω περιοχές. Πριν από 9 χρόνια ξεκινήσαμε μια προσπάθεια που αφορά το γήπεδο Θουρίας. Ελπίζουμε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο.
Η Καλαμάτα είναι  ένα μεγάλο όνομα στον ελλαδικό χώρο. Έχει αναγνωρισιμότητα και αυτή  πρέπει να γίνει ακόμη μεγαλύτερη. Είμαστε μια μεγάλη πόλη και θα πρέπει εμείς να βγάζουμε την εσωστρέφειά μας για να μπορέσουμε να πάμε την Καλαμάτα  ακόμη ψηλότερα, πολιτιστικά, κοινωνικά και αθλητικά. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό για να μπορέσουμε να φέρουμε επενδύσεις στη χώρα μας και στην Καλαμάτα, έτσι ώστε ν’ ανέβει το επίπεδο και να έχει ο Καλαματιανός λαός δουλειά.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ποδοσφαιρικό τμήμα, όλα τα παιδιά είναι εξαιρετικά, δίνοντας κάθε Κυριακή αυτό που μπορούν μέσα στο γήπεδο. Ελπίζω πως οι επόμενοι πέντε τελικοί θα μας οδηγήσουν  σε μεγαλύτερη κατηγορία, όποια κι αν είναι αυτή.
Ευχαριστώ πολύ όλο τον κόσμο, τους συνεργάτες μου για τη συνεργασία μας και ό,τι έχουμε κάνει για την ομάδα».
Ο πρόεδρος του Π.Σ. Η Καλαμάτα, Απόστολος Κουκούτσης επισήμανε: «Έγινε ένα σημαντικό βήμα και έτσι μεγαλώνουν οι ομάδες.  Το αγωνιστικό τμήμα ταλαιπωρήθηκε από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου με το θέμα των γηπέδων. Ίσως αν είχαμε πάρει από την αρχή το προπονητήριο, να είχαμε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Καλό είναι να μας  παραχωρηθεί για 49 χρόνια».
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας προέτρεψε τον κ. Κουκούτση, η διοίκηση της Καλαμάτας να καταθέσει σχετική πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Γιάννης Μπάκας, ανέφερε τα εξής: «Το συγκεκριμένο προπονητήριο είναι ένα σημαντικό έργο για το χώρο του αθλητισμού. Να ευχαριστήσω την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας, τον Αθλητικό Οργανισμό και όλους τους χορηγούς. Ειδικότερα, τον Κώστα Γκρέκη (Astron  Electric), ο οποίος προσέφερε τρεις θερμοσίφωνες, τους Γεώργιο και Νίκο Μπάκα που προσέφεραν τα πλακάκια και τα είδη Υγιεινής και τους Δημήτρη και Κώστα Πανταζή που προσέφεραν τα μάρμαρα».
Ο προπονητής της Καλαμάτας, Γιάννης Χριστόπουλος, σημείωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμο Καλαμάτας  και προσωπικά το Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Νίκα, πρώτα ως φίλαθλος της ομάδας της πόλης μου και δεύτερον ως προπονητής της. Παραδόθηκε στην Καλαμάτα ένα προπονητήριο διαστάσεων 58Χ102 μ. μ’ έναν αγωνιστικό χώρο που είναι πολύ σκληρός. Μπήκε η βάση, η μαγιά, για να φτιαχτεί  ένα προπονητικό κέντρο το οποίο θα βοηθήσει την Καλαμάτα τα επόμενα χρόνια να φτάσει  πολύ ψηλά. Θέλω να ζητήσω από τους επόμενους δημάρχους να έχουν στο μυαλό τοςυ ότι στο χώρο που βρισκόμαστε κα στα στρέμματα που τον περιβάλλουν θα πρέπει κάποια στιγμή ίσως και με έξοδα των διοικήσεων της Καλαμάτας, ν’ αξιοποιηθούν σε αγωνιστικούς χώρους και η ομάδα ν’ αποκτήσει ένα κέντρο υψηλών προδιαγραφών».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις