Παραλία της Τριφυλίας βραβεύεται με «Γαλάζια Σημαία» στο Δήμο Πύλου – Νέστορος…

Πρώτη Δημοσίευση: 19/05/2017 16:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/05/2017 16:34
Η προ ημερών ανακοίνωση των ακτών οι οποίες βραβεύονται με τη Γαλάζια Σημαία για το έτος 2017 από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, εθνικό χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, βρήκε, δυστυχώς, για δεύτερη συνεχή χρονιά χωρίς Γαλάζια Σημαία τις ακτές του Δήμου Τριφυλίας… Ωστόσο, όπως αναφέρει η  Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), η παραλία «Dunes Beach-Costa Navarino», η οποία βραβεύτηκε για το 2017, φαίνεται να ανήκει στο Δήμο Πύλου Νέστορος!
Το γεγονός αυτό έχει σχολιαστεί αρνητικά από πολίτες της Τριφυλίας, οι οποίοι αναρωτιούνται πώς γίνεται μεγάλο μέρος της παραλίας «Χρυσή Ακτή» του Δήμου Τριφυλίας να ανήκει (όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της ΕΕΠΦ) στο Δήμο Πύλου – Νέστορος.
Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος από την πλευρά του δεν έχει κάνει ενέργειες, προκειμένου να αποκτήσει γαλάζια σημαία. Τη σημαία έχει διεκδικήσει και άξια πάρει η Costa Navarino, άλλωστε τα νερά στη συγκεκριμένη περιοχή είναι πεντακάθαρα και, αν μη τι άλλο, η «Γαλάζια Σημαία» είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να διεκδικήσει η συγκεκριμένη παράλια.
Για ποιο λόγο, όμως, στην ανακοίνωση αναγράφεται πως η παραλία ανήκει στο Δήμο Πύλου – Νέστορος; Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η παραλία Χρυσή Ακτή (αναφέρεται και ως Ρίκια στο σημείο αυτό), που βρίσκεται μπροστά από την ξενοδοχειακή μονάδα της Costa Navarino, «ανήκει» ή «υπάγεται» γεωγραφικά και διοικητικά στην Τραγάνα της Δ.Ε. Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας.
Τα όρια του Δήμου Τριφυλίας βρίσκονται, όπως γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις οριοθέτησης Δήμων, στο ποτάμι που είναι στο σημείο που έχουν τοποθετηθεί οι ταμπέλες του Δήμου Τριφυλίας, όπου και καταλήγει στην παραλία της Χρυσής Ακτής.
Δε χρειάζεται να αναφερθεί η γραφική έκφραση πως «ο Δήμος Τριφυλίας τελικά παίρνει μόνο τα απορρίμματα από την ξενοδοχειακή μονάδα», άλλωστε οι υπηρεσίες καθαριότητας είναι ανταποδοτικές και ο Δήμος Τριφυλίας έχει έσοδα. Η αλήθεια είναι πως η επιλογή του ονόματος «Navarino», όπως και να το κάνουμε, «απομακρύνει» την ξενοδοχειακή μονάδα από την Τριφυλία και τη «μεταφέρει» μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Τριφυλίας, εκτός από τα έσοδα της καθαριότητας, έσοδα έχει και από την παραχώρηση αιγιαλού σε όμορες επιχειρήσεις για ανάπτυξη ομπρελών, ξαπλωστρών κ.λπ. Μάλιστα, πέρυσι έβαλε στα ταμεία του το ποσό των 35.795,68 ευρώ. Το συμφωνητικό που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου και του εκπροσώπου της ξενοδοχιακής μονάδας, το οποίο αναρτήθηκε στη Διαύγεια, ανέγραφε τα εξής: Στο Δήμο Τριφυλίας σήμερα την 31η του μηνός Μαΐου του έτους 2016 οι υπογραφόμενοι κ. Κατσίβελας Παναγιώτης, δήμαρχος του Δήμου Τριφυλίας και ο κ. Παναγέας Γεώργιος του Ηλία, με Α.Δ.Τ. : ΑΚ-000000, ως εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της επιχείρησης με την επωνυμία «ΤΕΜΕΣ Α.Ε.», Επαγγέλματος Τουριστικές Επιχειρήσεις με Α.Φ.Μ. : 000000000, που βρίσκεται στην περιοχή «ΡΙΚΙΑ» (Costa Navarino-Navarino Dunes) του Δήμου Τριφυλίας […]
Αν πρόκειται για «τυπογραφικό λάθος» της εταιρείας που ανάρτησε τις γαλάζιες σημαίες, καλό θα ήταν να αποκαταστήσει τη γεωγραφική αλήθεια…
ΠΗΓΗ: Gargalianoioneline.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις