Παραμένει ακινητοποιημένο το «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Πρώτη Δημοσίευση: 11/07/2017 08:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/07/2017 08:45
Συνεχίζεται το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει η διακοπή των δρομολογίων του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», καθώς την περασμένη Παρασκευή η πλοιοκτήτρια εταιρεία ΛΑΝΕ, με νέα ανακοίνωσή της, ενημέρωσε το επιβατικό κοινό ότι παραμένει στην περιοχή του λιμανιού του Πειραιά σε κατάσταση απαγόρευσης απόπλου λόγω μη αποκατάστασης τεχνικής βλάβης.
Ως εκ τούτου, τα δρομολόγια του πλοίου από 07/7 έως 17/7/2017 πρωί θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.
Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε στις αρχές Ιουνίου και από τότε το πλοίο παραμένει ακινητοποιημένο και η βλάβη δεν επιδιορθώνεται. Επιπλέον, άγνωστο παραμένει εάν και πότε η βλάβη θα αποκατασταθεί, εάν και πότε το "Βιτσέντζος Κορνάρος" θα επιστρέψει και πάλι στα… καθήκοντά του.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί ένα πλοίο που έχει κατασκευαστεί το 1976, δηλαδή διανύει το 41ο έτος της ζωής του στη θάλασσα, και τα τελευταία χρόνια συχνά- πυκνά διακόπτει τα δρομολόγιά του, τις περισσότερες φορές λόγω βλαβών, δεν αποσύρεται, ζητά απάντηση.
Επίσης, ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν εταιρείες, με ανάλογα πλοία που παίρνουν μέρος στους διαγωνισμούς για τις άγονες γραμμές, να τους κερδίζουν, να επιδοτούνται από το κράτος και την ίδια ώρα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν κατοίκους και επισκέπτες των δρομολογίων που υποτίθεται πως εκτελούν.
Αποτέλεσμα όλης αυτής της ιστορίας είναι, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου, νησιά και πόλεις (μεταξύ αυτών και η Καλαμάτα) να μένουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση.
Α.Π.


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις