Παρανομούντες «Κινέζοι» για δεύτερη φορά με τις συνθέσεις μελών νομικών προσώπων στο Δήμο Τριφυλίας

Πρώτη Δημοσίευση: 08/11/2018 09:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/11/2018 09:37
Αυτό που συμβαίνει στο Δήμο Τριφυλίας με τις συνθέσεις μελών των διοικήσεων των νομικών του προσώπων δεν είναι πρωτάκουστο, καθώς το ίδιο είχε συμβεί πριν από δύο χρόνια. Ωστόσο, φέρνει σε ανήκουστο, μιας και, προφανώς με εντολή και ευθύνη της διοίκησης, η «ακυρότητα» των αποφάσεων εξαιτίας των παράνομων συνθέσεων των Δ.Σ. των νομικών προσώπων επιχειρείται να αρθεί με αλλεπάλληλα ανεβοκατεβάσματα αποσπασμάτων του πρακτικού της συνεδρίασης που ελήφθησαν οι αποφάσεις στη Δι@υγεια!
Ωστόσο, το απόσπασμα του πρακτικού για την κάθε απόφαση δεν ήταν, δεν είναι και δεν μπορεί να θεωρηθεί ή και να μετατραπεί σε «κουρελόχαρτο», επειδή έτσι το θέλουν κάποιοι, ούτε κανείς μπορεί να θεωρεί εαυτόν υπεράνω του νόμου, του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου με τον Κανονισμό Λειτουργίας του και των δημοκρατικών διαδικασιών που επιβάλλουν απόλυτη διαφάνεια.
Όταν κάτι είναι παράνομο, δεν μπορεί να «διορθωθεί» με «ορθή επανάληψη», ούτε με ανεβοκατεβάσματα στη Δι@υγεια. Η νομιμότητα επέρχεται μόνο με ακύρωση ή τροποποίηση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού σε αυτό το θεσμικό όργανο του Δήμου ελήφθησαν οι αποφάσεις για ορισμό μελών στο Ν.Π.Δ.Δ με την επωνυμία «Φορέας Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας» και την «Κοινωφελή Επιχείρηση Παιδείας, Πολιτισμού, Αλληλεγγύης, Περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας - Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ.».
Στο χθεσινό φύλλο του «Θ» παρουσιάσαμε τα στοιχεία σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, σημειώνοντας: «Όταν, δε, επιχειρείται για δεύτερη φορά και για τα ίδια θέματα να παρουσιαστεί επίπλαστη “εικόνα” των – δήθεν – αποφάσεων που ελήφθησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και για την επίτευξη αυτού ανεβοκατεβαίνουν φερόμενες ως αποφάσεις του Δ.Σ. Τριφυλίας στη Δι@υγεια με αυθαίρετες αλλαγές στο απόσπασμα των πρακτικών και σε όσα σε αυτό αναφέρονται, τότε ουσιαστικά –και καθόλου τυπικά – υπάρχει ζήτημα μείζονος σημασίας για τη νόμιμη και δημοκρατική λειτουργία του Δήμου και, ιδίως, του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας. Πολύ δε περισσότερο, όταν υπάρχει ηχητικό αρχείο της συνεδρίασης, αλλά και βίντεο για τις εισηγήσεις που έκανε ο ίδιος ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, αναφέροντας συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα μελών για τις διοικήσεις των νομικών προσώπων του Δήμου, του Ν.Π.Δ.Δ με την επωνυμία “Φορέας Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας” και της “Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας, Πολιτισμού, Αλληλεγγύης, Περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας - Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ.”. Εάν οι αυθαίρετες αλλαγές συνιστούν αδικήματα παραποίησης πρακτικών, απάτης, πλαστογραφίας, απιστίας στην υπηρεσία, παραβίασης Κανονισμού Λειτουργίας του Δ.Σ. Τριφυλίας και του Δ.Κ.Κ., καθώς και παράβασης καθήκοντος, υπάρχουν αρχές και υπερκείμενα όργανα να το αξιολογήσουν και να το κρίνουν. Γεγονός είναι, ωστόσο, ότι όσες φορές κι αν ανεβοκατέβηκαν τα αποσπάσματα από το πρακτικό της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ. Τριφυλίας, που διεξήχθη την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, οι συνθέσεις των διοικήσεων των νομικών προσώπων του Δήμου, του Ν.Π.Δ.Δ με την επωνυμία “Φορέας Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας” και της “Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας, Πολιτισμού, Αλληλεγγύης, Περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας - Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ.”, είναι παράνομες».
Κι όμως, παρά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, ακόμη και χθες το πρωί σημειώθηκε ακόμα ένα ανεβοκατέβασμα στη Δι@υγεια για το απόσπασμα από το πρακτικό που αφορούσε στην απόφαση για τον ορισμό μελών στο «Φορέα Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας».
Ουσιαστικά, από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και το προεδρείο του Δ.Σ. Τριφυλίας δείχνουν σαν να σφυρίζουν αδιάφορα, λες και είναι πάνω και πέρα από το νόμο, και να γράφουν τις διατάξεις του στα παλαιότερα των υποδημάτων τους! Άλλα ειπώθηκαν στην εισήγηση του κ. δημάρχου και άλλα αντ’ άλλων αναφέρονται σε κάθε ανεβοκατέβασμα στη Δι@υγεια!
Μετά, όμως, και τα τρία ανεβοκατεβάσματα των αποσπασμάτων από το πρακτικό της συνεδρίασης του Δ.Σ. Τριφυλίας της 31ης Οκτωβρίου, εξακολουθεί η σύνθεση μελών των διοικήσεων των νομικών προσώπων, επειδή δεν ορίστηκε - και ορθώς δεν αναφέρεται γιατί πράγματι έτσι ελέχθη κατά την εισήγηση του κ. δημάρχου - αναπληρωτής των κυρίων Μπουγά και Τσαλαμανδρή! Εάν έριχναν μια ματιά στις αποφάσεις του 2016, μετά τις τροποποιήσεις που αποφασίστηκαν σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, αφού και τότε έγινε «μπάχαλο» παράνομων συνθέσεων, θα έβλεπαν ώστε να εμπεδώσουν το έκνομο των συνθέσεων. Στο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα, μετά και το τρίτο ανεβοκατέβασμα στη Δι@υγεια, δε συμμετέχει, κατ’ ελάχιστο στο 1/3 των τακτικών μελών του Δ.Σ. του Φορέα, κάθε φύλο, κάτι που είναι υποχρεωτικό από το νόμο. Άρα, δεν είναι σύννομη (σ.σ. κοινώς, είναι παράνομη) για έναν πρόσθετο λόγο η σύνθεση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του «Φορέα Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας».
Ελπίζουμε ο δήμαρχος Τριφυλίας, που αυτές τις μέρες- όπως πληροφορηθήκαμε- απουσίαζε, με την επιστροφή του να θέσει τέλος σε όσα συμβαίνουν και, ουσιαστικά, «ευτελίζουν» και «διασύρουν» πολιτικά το Δ.Σ. Τριφυλίας, ως θεσμικό όργανο, και μακριά από τυχόν εγωισμούς ή οτιδήποτε άλλο, άμεσα θα δώσει εντολή για αποκατάσταση της νομιμότητας με τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τροποποίηση των αποφάσεων, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις με προεκτάσεις και διαστάσεις!Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις