Παρουσίαση βιβλίου «Soundrack» του Π. Χρυσοστόμου

Πρώτη Δημοσίευση: 22/11/2019 19:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 22/11/2019 19:49
Στην Καλαμάτα, καλεσμένος του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις «Φίλντισι», θα βρεθεί αύριο Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, στις 8.00 μ.μ., στο χώρο του Κέντρου (Μπενάκη 11), ο Πάνος Χρυσοστόμου, για να παρουσιάσει το βιβλίο του «Soundrack - Συνεντεύξεις με δημιουργούς της μουσικής των εικόνων».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν o Βαγγέλης Ποτέας, διευθυντής της ΕΡΑ Καλαμάτας, και ο Γιώργος Γιαννόπουλος, πολιτικός μηχανικός. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά με αποσπάσματα από soundtrack ταινιών.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Είκοσι δύο σπουδαίοι συνθέτες, καλλιτέχνες διεθνούς ακτινοβολίας, αλλά και μερικοί από τους εκλεκτούς Έλληνες συναδέλφους τους, που έγραψαν ή ακόμα γράφουν μουσική για τον κινηματογράφο, σε αποκλειστικές συνεντεύξεις.
Trevor Jones, Alan Menken, James Newton Howard, Γιάννος Αιόλου, Hans Zimmer, Michael Kamen, Νίκος Κυπουργός, Nicola Piovani, Alexandre Desplat, Μίκης Θεοδωράκης, Elliot Goldenthal, Νίκος Μαμαγκάκης, Philip Glass, Goran Bregovic, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Yann Tiersen, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Gabriel Yared, David Arnold, Mychael Danna, Wim Mertens, Ευανθία Ρεμπούτσικα.
Μέσα από γλαφυρές διηγήσεις, με κάποιες εξομολογητικές στιγμές, μια πλειάδα εκλεκτών δημιουργών περιγράφουν το ενιαίο και αδιαίρετο puzzle που αποτελεί η μουσική του κινηματογράφου.
Πολλά Όσκαρ, άλλα βραβεία, διακρίσεις, ταλέντο, σκληρή δουλειά, αλλά το κυριότερο δημιουργικότητα στο έπακρο, καταγράφονται σε αυτή την έκδοση.
Η μουσική του κινηματογράφου σε όλες τις εκφάνσεις της και μέσα από τα λόγια αυτών που τη δημιουργούν. Όχι, κάποιων θεωρητικών του χώρου, αλλά μέσα από τα μάτια των ίδιων των δημιουργών της. Κι όχι ερήμην αυτών, αλλά με την «παρουσία» τους, ακόμα κι όταν, όπως προκύπτει και θα διαβάσετε, μερικοί από αυτούς διαφωνούν εντελώς μεταξύ τους.
Κλακέτα και πάμε!Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις