Παρουσίαση του βιβλίου «Ο φταίχτης» των Εύα Μ. Μαθιουδάκη και Κωστή Σχιζάκη

Πρώτη Δημοσίευση: 17/10/2019 18:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/10/2019 18:20
Στη γνωριμία με ένα μυθιστόρημα που έχει διαγράψει ήδη μια επιτυχημένη πορεία, λογοτεχνικό πόνημα δύο συγγραφέων, προσκαλούν οι εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο «Βιβλιοπολις» τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας (Πνευματικό Κέντρο, 4ος όροφος).
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η Ελένη Κοφτερού, ποιήτρια, και η Χαρά Νικολακοπούλου, φιλόλογος, συγγραφέας, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας, ενώ θα συμμετέχει το μουσικό δίδυμο Ρεμπέντεχνον.
 
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ο Παναγιώτης με τα αδέρφια του και τη μητέρα του Ελένη κατεβαίνουν το 1969 από την Ευρυτανία και εγκαθίστανται στην Αθήνα. Στην πρωτεύουσα της αντιπαροχής, των μικρών και των μεγάλων «κόλπων» προσπαθούν να ξαναγράψουν τη ζωή τους από την αρχή. Μια φωτογραφική σχεδόν περιήγηση στη δεκαετία του ’70, στην κοινωνία που με ανασφαλή βήματα οδεύει προς την ευημερία. Πλήθος ηρώων στους αθηναϊκούς δρόμους και στις γειτονιές, κι ανάμεσά τους ένας ευάλωτος νέος που πορεύεται στα σκοτεινά, με μόνη τη λαχτάρα του για τις μηχανές. Αναμορφωτήριο, στρατός, ψυχιατρείο. Το δράμα κορυφώνεται παραμονές Πρωτοχρονιάς του 1982.
Ποιος να ’ναι, άραγε, ο φταίχτης;
Το μυθιστόρημα δύο συγγραφέων. Ένα βιβλίο που αποκαθηλώνει πρότυπα και μύθους, παρασύροντας τον αναγνώστη σε ατραπούς όπου το πάθος, η αμφισβήτηση και ο ερωτισμός κλιμακώνουν την αγωνία του μέχρι το τέλος (από το οπισθόφυλλο).
 
Βιογραφικά στοιχεία
Η Εύα M. Μαθιουδάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στην Αθήνα και στο Αμβούργο. Εργάζεται στο χρηματοπιστωτικό τομέα. Το Δεκέμβριο του 2014 κυκλοφόρησε η πρώτη της νουβέλα "Αυτός ο ένας, ο Αρίστος" και το 2017 η συλλογή διηγημάτων "Μικρά πείσματα". Άρθρα της για την ελληνική χλωρίδα δημοσιεύονται σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.
Ο Κωστής Σχιζάκης είναι αρχιτέκτονας μηχανικός. Γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο. Ίδρυσε το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, με το οποίο ασχολείται καθημερινά από το 2006. Το 1988 εκδόθηκε η συλλογή διηγημάτων του με τίτλο «Τα παρά προσδοκίαν». Διηγήματα και ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό «Παλίμψηστο» της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις