Παρουσία Προκόπη Παυλόπουλου το Διεθνές Συνέδριο για την επιρροή «Φράγκων και Βενετών στη Μεσσηνία»

Πρώτη Δημοσίευση: 06/06/2019 08:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/06/2019 09:49
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες το πρωί ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος με αφορμή το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας με θέμα «Φράγκοι και Βενετοί στη Μεσσηνία, διερευνώντας το Δυτικό Παρελθόν της Πελοποννήσου». Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας σημείωσε ότι το σπουδαίο αυτό συνέδριο συνδιοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη με τους τρεις κορυφαίους επιστημονικούς φορείς της χώρας, την Ακαδημία Αθηνών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι η όλη διοργάνωση βρίσκεται υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο αξιότιμος Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος θα παραστεί στην Καλαμάτα κατά την έναρξη.
Ο κ.κ. Χρυσόστομος υπογράμμισε, επίσης, ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική εκδήλωση, όπου 27 καταξιωμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα καταθέσουν τα νεότερα στοιχεία που έχουν προκύψει από στην ακαδημαϊκή έρευνα πάνω στην επιρροή των Φράγκων και των Βενετών στη ζωή στη Μεσσηνία, αλλά και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως την ιστορικό και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Χρύσα Μαλτέζου, για την πολύτιμη βοήθειά της στη διοργάνωση όσο και τον πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά που έχει αναλάβει την διοργάνωση εκ μέρους της Μητροπόλεως Μεσσηνίας.
Κλείνοντας, ευχαρίστησε τους χορηγούς της σπουδαίας αυτής εκδήλωσης, ενώ έκανε γνωστό ότι το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 7-9 Ιουνίου στο νεόκτιστο ξενοδοχείο “Elysian” στην περιοχή του «Κορδία» στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας και οι εργασίες του θα είναι ανοιχτές για το κοινό.

Του Κώστα Γαζούλη


Το πρόγραμμα του ΣυνεδρίουΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β διορθωμένο - εσωτερική πλευρά (1) (1).jpgΠΡΟΓΡΑΜΜΑ A διορθωμένο - εξωτερική πλευρά (1) (1).jpgΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις