Παρουσία του Μητροπολίτη Μεσσηνίας η κοπή της βασιλόπιτας του Δ.Σ. Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 19/01/2019 19:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/01/2019 19:41
Π. Νίκας: Δημοτικές εκλογές χωρίς αλόγιστες σπατάλες 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας έκοψε τη βασιλόπιτά του πριν από την έναρξη της πρώτης για το 2019 συνεδρίασής του προχθές το βράδυ. Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, που ευχήθηκε το 2019 να είναι καλύτερο από το 2018, καθώς και να επικρατήσει πνεύμα συλλογικότητας, φρόνησης, ενότητας και σύνεσης.
Ο δήμαρχος Π. Νίκας, σε σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασε τη συγκίνησή του διότι επρόκειτο για τη δέκατη τρίτη συνεχόμενη κοπή βασιλόπιτας επί δικής του θητείας, αναλογιζόμενος τη διαδρομή τόσων χρόνων, που για τον ίδιο ολοκληρώνεται σε περίπου 8 μήνες. Επισήμανε, δε, πως η κοπή της βασιλόπιτας αποτελεί αναφορά και φόρο τιμής στο ανθρωπιστικό έργο του μεγάλου ιεράρχη Αγίου Βασιλείου.
Ο Π. Νίκας ευχαρίστησε το Μητροπολίτη, διότι «είχαμε μία άριστη συνεργασία, για το συμφέρον του λαού που και οι δύο υπηρετούμε», επισημαίνοντας ότι «σε όλα τα αιτήματα του Δήμου, ακόμα και αν αυτά είχαν οικονομικό κόστος για την Εκκλησία, πάντοτε η ανταπόκρισή του ήταν υπέρ του Δήμου και υπέρ του συμφέροντος των πολιτών».
Επίσης, τόνισε ότι υπάρχουν «ζητήματα εξόχως έντονα, οξυμμένα, τα οποία βασανίζουν την κοινωνία μας. Αδυναμία στο εσωτερικό μέτωπο, που συνεπάγεται προβλήματα στα εθνικά μέτωπα», ευχήθηκε δε «το 2019 να είναι μία χρονιά που θα μπουν σε τάξη διάφορα ζητήματα, τα οποία σήμερα βρίσκονται σε αταξία». Προσέθεσε, μάλιστα, τις ευχές «να κυριαρχήσει η λογική» και «να έχουμε πολιτική ηρεμία και σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο, διότι δυστυχώς η οξύτητα αυξάνει μέρα με τη μέρα, που σημαίνει ότι μπορεί να πάμε σε μη λογικές αποφάσεις».
«Η πόλη βρίσκεται σε καλή κατάσταση – ανέφερε ο Π. Νίκας - μέσα στη μεγάλη οικονομική κρίση» και διαβεβαίωσε ότι θα εγγυηθεί προσωπικά την πορεία προς τις εκλογές, ώστε να είναι περίοδος χωρίς σπατάλες και χωρίς νόθευση της λαϊκής βούλησης, με τελικό σκοπό «να έχουμε όσο το δυνατόν μία ανέφελη προεκλογική περίοδο».
Επισήμανε, ακόμη, τα εξής: «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η πόλη να περάσει σε χέρια ικανά, που γνωρίζουν τα ζητήματα και μπορούν να πάνε παραπέρα κάποια θέματα και να επιλύουν προβλήματα».
Τέλος, υποσχέθηκε τα ακόλουθα: «Από όποια θέση κι αν βρεθώ ή και χωρίς θέση - γιατί 13 χρόνια εμπειρίας είναι πάρα πολλά - θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις την ερχόμενη Δημοτική Αρχή, από οποιοδήποτε πολιτικό χώρο κι αν προέρχεται. Αυτό είναι το καθήκον μου: πρώτα η πόλη, οι ανάγκες, τα προβλήματα και τα συμφέροντά της».
Ευχές έδωσαν και οι επικεφαλής παρατάξεων της μειοψηφίας. Το φλουρί βρήκε η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα και παρέλαβε από το δήμαρχο το δώρο, που αντιστοιχούσε σε εκλεκτά τοπικά κρασιά.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις