Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (φωτογραφίες)

Πρώτη Δημοσίευση: 15/01/2015 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/01/2015 22:00
Ο παλμός, η έντονη παρουσία νεολαίας και τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των παρισταμένων ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της χθεσινής παρουσίασης του ψηφοδελτίου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών της Μεσσηνίας στο ξενοδοχείο «Ρεξ».
Σχεδόν με την έναρξη της εκδήλωσης νεολαίοι που βρίσκονταν στον προθάλαμο της αίθουσας φώναξαν το σύνθημα «Γιώργο γερά, να πέσει η Δεξιά» και εισήλθαν καταχειροκρούμενοι για να καταλάβουν τις θέσεις τους. Ως ένδειξη εκτίμησης, ο Π. Γκραίκης αποχώρησε από τα μπροστινά καθίσματα, παραχωρώντας τα στους νέους, ενέργεια που ακολούθησαν κι άλλοι.

Αλήθειες ενάντια στη μεθοδευμένη παραποίηση
Ο νεολαίος Γ. Λίγγρης ανέφερε πως οι νεολαίοι είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα και κατέληξε λέγοντας πως «γινόμαστε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να γίνουμε».
Τον διαδέχθηκε ο Αντ. Τσώνης, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: «Αυτό που γίνεται σήμερα εδώ, είναι η απάντηση στις δημοσκοπήσεις και τις Κασσάνδρες» και συνέχισε τονίζοντας: «Βρισκόμαστε ενώπιόν σας για αλήθειες που απαντούν στη μεθοδευμένη παραποίηση».
Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε πως, όταν ανέλαβε την κυβέρνηση και τη διαχείριση της κρίσης ο Γ. Παπανδρέου το 2009, και η κυβέρνηση προσπαθούσε να αντισταθεί, δεν υπήρχαν αλληλέγγυοι εταίροι ή διάθεση συνεργασίας από τη «σεμνή και ταπεινή» κυβέρνηση Καραμανλή. Πέτυχε τη δημιουργία μηχανισμού στήριξης, καθώς αλλιώς η χώρα θα οδηγείτο σε χρεοκοπία, δεν υπολόγισε ούτε το πολιτικό ούτε και το προσωπικό κόστος, συγκρούστηκε με συντεχνίες και ασχολήθηκε με τη διόρθωση των στρεβλώσεων, ενώ πολεμήθηκε από όλο το πολιτικό φάσμα. «Ανετράπη», συνέχισε, «με ευθύνη του σημερινού παραμορφωμένου και παρηκμασμένου ΠΑΣΟΚ». Μίλησε για αποστασία εκ των έσω πριν από τη σύσκεψη στις Κάννες και πρόσθεσε ότι τα τελευταία δυόμισι χρόνια ο κ. Σαμαράς με το συγκυβερνήτη του γονάτισαν την κοινωνία, αφαιμάζοντας τους πολίτες. «Έριχναν στον Γ. Παπανδρέου ανάθεμα κι έστησαν ένα ολόκληρο οικοδόμημα με το λεφτά υπάρχουν», σημείωσε, για να συμπληρώσει πως αποκόπηκε μια ολόκληρη πρόταση για το πώς μπορούν να εξευρεθούν τα χρήματα αυτά.
Αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της κυβέρνησης Παπανδρέου («Διαύγεια», ηλεκτρονική συνταγογράφηση, «άνοιγμα λογαριασμών φοροφυγάδων κ.λπ.), πρόσθεσε πως δε γνώριζε το πραγματικό έλλειμμα και πως όλες του οι ενέργειες είχαν υπολογιστεί με έλλειμμα 9%, που αποδείχθηκε ότι ήταν 15,6%, κάτι που ήξερε και έκρυβε, όπως είπε, η κυβέρνηση Καραμανλή.
Συνέχισε αποδεικνύοντας ότι δεν «ήταν στημένα» όλα όσα έγιναν, φέροντας ως παράδειγμα τις ενέργειες ηγετών άλλων χωρών (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Κύπρος). Όλοι, παρά τις προσπάθειές τους να αντισταθούν, εντάχθηκαν τελικά στα μνημόνια, και πρόσθεσε πως η ίδρυση του Κινήματος δεν είχε προσωπικά, αλλά πολιτικά και πατριωτικά  κίνητρα, για μια Ελλάδα χωρίς εξαρτήσεις.
«Δε μας λυγίζουν δυσκολίες και χτυπήματα, αλλά μόνο μας πεισμώνουν», είπε και κατέληξε υποστηρίζοντας ότι στις 25 Ιανουαρίου θα μπει στη Βουλή μια νέα πολιτική δύναμη, που θέλει να εγγυηθεί την πορεία της Ελλάδας, θα πει την αλήθεια απέναντι στον ανορθολογισμό, θα συγκρουστεί με την πελατειακή Ελλάδα και δε θα είναι πατερίτσα της Δεξιάς. 

Το ψηφοδέλτιο
Το συντονισμό της επιτροπής παρουσίασης είχε η Γιώτα Τσαούση- Σβερκούνου, ενώ τους υποψηφίους Άρι Αλεξόπουλο, Ι. Αργυράκη, Δημ. Δρούτσα, Μεν. Γερονικολό (ο οποίος απουσίαζε λόγω του θανάτου του πατέρα του), Ηλία Κανάκη, Δημ. Καραΐσκο και Δήμητρα Μανέττα παρουσίασε η Ελένη Φίλιου.     

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός ΜουτσούλαςΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις