Πατέρας και γιος καταδικάσθηκαν ως χρήστες, δηλώνοντας ότι πλέον έχουν απεξαρτηθεί

Πρώτη Δημοσίευση: 27/03/2019 17:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 27/03/2019 20:17
Ως τοξικομανείς δικάσθηκαν χθες από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας πατέρας και γιος από τη Μεσσήνη, καθώς η Δίωξη Ναρκωτικών είχε βρει στα σπίτια τους κοκαΐνη. Αμφότεροι εμφανίσθηκαν μετανιωμένοι και δήλωσαν πως εδώ και 8 χρόνια έχουν σταματήσει οποιαδήποτε σχέση με τα ναρκωτικά, έχοντας πλέον απεξαρτηθεί.
 
Κοκαΐνη 
Αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας κατέθεσε χθες στο δικαστήριο πως είχαν πληροφορίες πως γιος και πατέρας διακινούσαν κοκαΐνη και χασίς σε τοξικομανείς της περιοχής. Καθώς η παρακολούθηση των σπιτιών τους δεν ήταν εύκολη, προχώρησαν σε ταυτόχρονη αιφνιδιαστική έρευνα.
Στο σπίτι του πατέρα βρέθηκαν 6,5 γραμμάρια κοκαΐνης, 28 γραμμάρια χασίς και 2 ζυγαριές.
Στο σπίτι του 34χρονου γιου βρέθηκαν δύο ποσότητες κοκαΐνης 4,2 και 8,8 γραμμαρίων, 33 χάπια που εμπίπτουν στο νόμο περί ναρκωτικών, βραδύκαυστο φυτίλι και πυροκροτητής.
Αμφότεροι είπαν τότε στους αστυνομικούς ότι είναι χρήστες ναρκωτικών και οι ποσότητες προορίζονταν για ιδία χρήση, καθώς είναι εξαρτημένοι. Όσο για τις ζυγαριές, είχαν υποστηρίξει πως τις είχαν για την παρασκευή φυσιγγιών.
 
Απεξαρτήθηκαν
Στην απολογία του ο πατέρας είπε πως ήταν πολλά χρόνια χρήστης, αλλά τώρα έχει σταματήσει. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον εαυτό του άρρωστο εκείνη την περίοδο, τονίζοντας πως οι ποσότητες που βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του ήταν όσες χρειαζόταν για τρεις ημέρες.
Ο 34χρονος στην απολογία του είπε επίσης πως έχει σταματήσει να κάνει χρήση, καθώς η φυλακή για 3,5 χρόνια τον συνέτισε. Τώρα πλέον έχει παντρευτεί κι έχει ένα παιδάκι. Για τις ζυγαριές που είχαν με τον πατέρα του, είπε ότι ήταν μόνο για την κατασκευή φυσιγγίων.
Τελικά, για τα ναρκωτικά το δικαστήριο τους καταδίκασε ως τοξικομανείς. Πρωτόδικα είχαν καταδικασθεί σε φυλάκιση 3 ετών έκαστος. Χθες, ο πατέρας με εξαγοράσιμη ποινή προς 5 ευρώ την ημέρα καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 30 μηνών, ενώ ο γιος σε φυλάκιση 2 ετών με 3ετή αναστολή. Επίσης, ο 34χρονος για την κατοχή των εκρηκτικών καταδικάσθηκε σε 2 μήνες φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, επίσης, με 3ετή αναστολή.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις