Περίσσεψαν οι φιλοφρονήσεις προς το Κοινωνικό Ιατρείο από τον Παναγιώτη Νίκα

Πρώτη Δημοσίευση: 19/03/2016 10:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/03/2016 10:43
Διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ανασταλεί η λειτουργία του

Βασιλικότερος του… βασιλέως αναδείχθηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας στο θέμα της λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης. Αφήνοντας στην άκρη ή ξεχνώντας τα όσα είχε σχολιάσει για τη συγκεκριμένη εθελοντική δομή στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά και για τους ανθρώπους που προσφέρουν το χρόνο και τις υπηρεσίες τους στους ανήμπορους πολίτες της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής, εξήρε το έργο της και διαβεβαίωσε ότι θα βοηθήσει να συνεχιστεί με τον καλύτερο τρόπο!
Όλα τα παραπάνω έγιναν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για παραχώρηση του κτηρίου της Σχολής Νοσοκόμων στο παλαιό νοσοκομείο (σ.σ. όπου συστεγάζεται και το Κοινωνικό Ιατρείο) στη ΔΕΥΑΚ.
«Είναι προφανές ότι δεν είναι στα σχέδιά μας να καταργήσουμε καμία εθελοντική δομή. Ιδιαίτερα αυτή του Κοινωνικού Ιατρείου, που έχει προσφέρει σημαντικό έργο στην κοινωνία της πόλης. Προφανώς και δεν υπάρχει λόγος να εμποδίσουμε τη λειτουργία του και το αισθάνομαι ως ύβρι προς τη Δημοτική Αρχή, αν κάποιος πιστεύει το αντίθετο», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Το θέμα είχε προκαλέσει την κινητοποίηση των εθελοντών, οι οποίοι παραβρέθηκαν στη συζήτηση, αλλά ο δήμαρχος, ω του θαύματος, τη βγήκε από… αριστερά σε όλους.
Βέβαια και οι εθελοντές δε θέλησαν να αντιδράσουν στα λεγόμενά του ούτε να του υπενθυμίσουν διάφορα «έργα και ημέρες» εναντίον τους, αφού στάθηκαν περισσότερο στην ουσία του θέματος.
Κι αυτή ήταν η διαβεβαίωση του δημάρχου ότι η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου δεν πρόκειται να ανασταλεί ούτε μία ημέρα, αφού, αν το θέλουν οι άνθρωποι που το επανδρώνουν, μπορούν να μεταφερθούν στο κτήριο της παλαιάς Καρδιολογικής Κλινικής, όπου θα στεγαστούν και όλες οι κοινωνικές δομές του Δήμου Καλαμάτας, ή να τους παραχωρηθεί άλλος χώρος, πιο κοντά στο κέντρο της πόλης!


Του Αντώνη Πετρόγιαννη


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις