Περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου, επίσκεψη σε καταρράκτη Καλάμαρη και πεζοπορία

Πρώτη Δημοσίευση: 07/05/2019 19:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/05/2019 19:14
Στην επετειακή επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2019» θα συμμετάσχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας με εκδήλωση την Κυριακή, 12 Μαΐου, με τίτλο «Περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου, επίσκεψη στον καταρράκτη Καλάμαρη και πεζοπορία στην ευρύτερη περιοχή του όρους Μαγκλαβάς».
Πρόκειται για επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου και πεζοπορική διαδρομή (συνδυασμός πεζοπορίας και μετακίνησης με το λεωφορείο) που περιλαμβάνει χωμάτινη διαδρομή από και προς τον Καταρράκτη Καλάμαρη στην περιοχή της Πυλίας, στάση στη Φουρτζόβρυση (Αγ. Νικόλαος) και επίσκεψη στους θολωτούς τάφους των Καμινίων της ευρύτερης περιοχής του όρους Μαγκλαβά.
Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με διάφορους εθελοντές, ομάδες και συλλόγους της Μεσσηνίας που έχουν σχέση με την πεζοπορία, την άθληση και τη φύση (Σύλλογος Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας, Αθλητικός Πολιτιστικός "Παράδεισος" Καλαμάτας, Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Νομού Μεσσηνίας, Σύλλογος Ελληνομνήμονες, Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων, Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας, Σύλλογος Γυναικών Βλαχόπουλου).
Σημείο συνάντησης: Αφετηρία Παπάζογλου & Υπαπαντής (πλησίον των Γραφείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων επί της οδού Μπενάκη & Παπάζογλου).
Ώρα εκδήλωσης: (έναρξη) 7.30 π.μ. (Καλαμάτα, Παπάζογλου & Υπαπαντής), 8.30 π.μ. (Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου).
Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 27210 22534, 2721063100.
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Σταμάτιος Α. Φριτζίλας.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις